Wil je best zo nu en dan iets voor een kind betekenen? Bijvoorbeeld in het weekend. Of een paar uurtjes in de week of in de maand?
Veel kinderen zijn daar heel erg blij mee.

Logeerplek voor af en toe

Heb jij wel wat tijd over? En een plekje in huis beschikbaar? Dan kun je een kind helpen dat voor af en toe een logeerplek zoekt. Dat kan zowel in het weekend zijn als doordeweeks.
Bij gezinnen waar het niet allemaal even makkelijk gaat zijn de ouders en kinderen soms gebaat bij wat rust. Het kan dan helpen als het kind af en toe een paar dagen even ergens anders gaat logeren.

ONTVANG MEER INFORMATIE
GA MET ONS IN GESPREK

Maatje voor een kwetsbaar kind

Vind jij het leuk om af en toe met een kind iets te ondernemen? Een kind even een onbezorgd moment te geven? Bijvoorbeeld samen naar de speeltuin of samen shoppen. Of door een kind naar sport toe te brengen en aan de zijlijn te supporten.
Veel kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Dat kan voor de afleiding zijn maar ook praktisch hulp is zeer welkom. Heb jij een vast uurtje in de week of een dag in de maand?

LEES MEER

Maatje voor een jonge vluchteling

Heb jij tijd over om een jongere kennis te laten maken met Nederlandse taal en gewoontes? Of wil je zelf graag kennis maken met de Syrische of Eritrese keuken? Houd je van muziek maken, strandwandelingen of scrabbelen?
Dan ben jij het perfecte maatje voor een alleenstaande minderjarige vluchteling.

LEES MEER

Kamer met aandacht gezocht in Den Haag

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog? Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen kon terugvallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!
Samen met onze partner ‘Kamers met Aandacht’ zoeken we mensen (in de gemeente Den Haag) die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen.
Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren?

LEES MEER

  • Pitch je eigen idee

    Wil je iets anders doen om te helpen? Kom maar op! Wij denken heel graag met je mee.

    VERTEL ONS MEER