Coronacrisis en kwetsbare kinderen

De coronacrisis heeft kwetsbare kinderen hard getroffen.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers in de regio Den Haag die juist nu iets voor deze kinderen en jongeren willen doen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent hard nodig!

Door het coronavirus is het leven van jongeren en kinderen flink veranderd. De afgelopen periode is niet in de koude kleren gaan zitten. Voor kinderen in gespannen thuissituaties was het een flinke uitdaging om dag en nacht thuis met elkaar door te brengen. En niet achter elke voordeur was het even gezellig.
Gelukkig zijn de coronamaatregelen de laatste tijd flink versoepeld. We hebben zicht gekregen op wat er zich achter die voordeur heeft afgespeeld. En we zien vooral dat veel van deze kinderen een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Voor sommigen zijn de spanningen en stress zo hoog opgelopen dat we voor hen op zoek zijn naar een andere plek om (tijdelijk) te wonen.
 • Hoe kan jij nu helpen?

  Wie je ook bent. Je kunt altijd iets doen voor deze kinderen en jongeren in de regio Den Haag.

  Lees hieronder welke steun nu het hardst nodig is.

Een kind in een crisissituatie opvangen

Wanneer de problemen in de thuissituatie te hoog oplopen, dan kan het zijn dat een kind van het een op het andere moment niet meer thuis kan wonen.
Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Maar het komt helaas wel voor dat de situatie zo onveilig is dat er met spoed wordt gezocht naar een tijdelijke andere plek. Die crisisplekken zijn heel belangrijk, maar er zijn er helaas nog veel te weinig.

LEES MEER

Maatje voor een kwetsbaar kind

Vind jij het leuk om af en toe met een kind iets te ondernemen? Een kind even een onbezorgd moment te geven? Bijvoorbeeld samen naar de speeltuin of samen shoppen. Of door een kind naar sport toe te brengen en aan de zijlijn te supporten.
Veel kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Dat kan voor de afleiding zijn maar ook praktisch hulp is zeer welkom. Heb jij een vast uurtje in de week of een dag in de maand?

LEES MEER

Een extra steuntje

Bij de start van de Coronacrisis kwamen wij samen met onze vrienden in actie om de kinderen en gezinnen in acute nood te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te regelen. Of een laptop om niet achter te raken met school. We hebben samen heel veel kunnen doen.
De komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je helpen? Abonneer je op onze maillinglijst en ontvang onze nieuwe oproepen.

ONTVANG ONZE OPROEPEN

 • Wil je direct steunen?

  Met een donatie help je daar waar het nodig is!

  DONEER NU

 • Jij bent is een initiatief van Jeugdformaat

  We roepen alle inwoners in de regio Den Haag op om kwetsbare kinderen een handje te helpen. Met jouw tijd en aandacht krijgen zij meer zelfvertrouwen, kunnen ze tegenslagen makkelijker opvangen en mogen en kunnen ze af en toe weer even kind zijn. Doe jij mee? Jij bent hard nodig!

  LEES MEER