Hoe word je pleegouder voor een kind in een crisissituatie?

Sonja en haar gezin zijn er speciaal voor kinderen die acuut het huis uit moeten. Zij besloten om kinderen in een crisissituatie een veilige plek te bieden. Maar hoe ging dat? En waarom kozen zij specifiek voor deze vorm van pleegzorg? In de video hieronder vertelt Sonja je meer over de stappen om ‘pleegouder worden’.

Heb je misschien een vraag aan Sonja zelf? Zij kan jou natuurlijk het beste vertellen wat er allemaal komt kijken bij crisispleegouder zijn.

STEL HIER JE VRAAG AAN SONJA

Wij zijn dolblij met Sonja en haar gezin. Want die plek die zij kunnen bieden voor een kind in nood is heel belangrijk. En helaas hebben we er daar in de regio Den Haag veel te weinig van. Dat betekent dat een kind in een crisissituatie op dit moment niet (altijd) direct geholpen kan worden. En dat raakt ons. Want ieder kind verdient een veilige plek om op te groeien.
Heeft Sonja jou aan het denken gezet? En is dit misschien ook iets voor jou?
Wij komen graag met je in contact om samen te kijken of dit bij jou past. Niks moet maar je bent meer dan welkom om te ontdekken of jij iets kunt betekenen voor kinderen in een crisissituatie.

JA, IK HEB INTERESSE

  • Jij bent is een initiatief van Jeugdformaat

    We roepen alle inwoners in de regio Den Haag op om kwetsbare kinderen een handje te helpen. Met jouw tijd en aandacht krijgen zij meer zelfvertrouwen, kunnen ze tegenslagen makkelijker opvangen en mogen en kunnen ze af en toe weer even kind zijn. Doe jij mee? Jij bent hard nodig!

    BEKIJK WAT JIJ KUNT DOEN