Help jij een kind in een crisissituatie?

Soms kan een kind van het één op het andere moment niet meer thuis wonen. Dan is de thuissituatie zo ernstig dat een kind meteen uit huis geplaatst wordt. Bijvoorbeeld voor zijn of haar eigen veiligheid. Je wilt in zo’n situatie niets liever dan dat er meteen een andere veilige plek is in een gezin, waar een kind tijdelijk kan wonen.

Sonja en haar gezin bieden zo’n plek, als crisispleegouder. Mooi om te doen, superbelangrijk en vooral ook heel hard nodig! Want er is een flink tekort aan deze plekken in de regio Den Haag. Waarom is Sonja dit gaan doen en hoe was het om ineens een kind op te vangen? Wij gingen bij ze langs op de koffie.

Sonja (crisispleegouder): “We zijn heel trots op wat we doen”.

Sonja, John en Jasper wilden een kind helpen met echte nood. Een kind in een crisissituatie. Daar zijn we ontzettend blij mee. Helaas zijn er op dit moment niet genoeg Sonja’s. Dat betekent dat een kind in een crisissituatie niet (altijd) direct geholpen kan worden. Dat gaat ons aan het hart. Want ieder kind verdient een veilige plek om op te groeien. Daarom zijn wij met spoed op zoek naar meer crisispleegouders.
Maak jij ook het verschil voor een kind in nood?
We vertellen je graag meer over crisispleegzorg, zonder dat je meteen ergens aan vast zit natuurlijk. Vraag hieronder vrijblijvend meer informatie aan per e-mail of meld je aan om met ons in gesprek te gaan. Jij bent hard nodig!

 

ONTVANG MEER INFORMATIE

MELD JE AAN

  • Jij bent is een initiatief van Jeugdformaat

    We roepen alle inwoners in de regio Den Haag op om kwetsbare kinderen een handje te helpen. Met jouw tijd en aandacht krijgen zij meer zelfvertrouwen, kunnen ze tegenslagen makkelijker opvangen en mogen en kunnen ze af en toe weer even kind zijn. Doe jij mee? Jij bent hard nodig!

    BEKIJK WAT JIJ KUNT DOEN