Op 26 mei organiseerden we op initiatief van onze nieuwe vriend (student Sport en Beweging) Bo Ros een groot evenement voor pleeggezinnen in Ayers Rock. Maarliefst 400 pleegkinderen en pleegouders hadden zich aangemeld voor dit gratis uitje. Wethouder Jakobien Groeneveld opende de dag waarna de kinderen op avontuur gingen.

‘We zijn ontzettend trots op de pleegouders die in onze regio elke dag een warm thuis bieden aan de kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. We hebben hen hard nodig. Dan is het heel mooi als pleegouders en de kinderen een dag in het zonnetje gezet kunnen worden’, aldus wethouder Groeneveld.
Activiteit en ontspanning
Tijdens het event konden de kinderen en jongeren een keuze maken uit klimactiviteiten, survivallen, vlotbouwen, grottenparcours en kano├źn. Terwijl de kinderen genoten van de stoere activiteiten kregen pleegouders de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
‘Ik ben echt niet in mijn eentje een pleegkind. Vandaag heb ik allemaal nieuwe vrienden ontmoet. We houden contact met elkaar’, zo zei een pleegkind (14 jaar).
‘Zo lief en belangrijk dat pleegkinderen en pleegouders in het zonnetje worden gezet’, meende een pleegouder bij Jeugdformaat.
Blije gezichten
Vanaf het moment dat het idee ontstond om een dag voor kwetsbare kinderen te organiseren, was AyersRock enthousiast. Zij heeft het event dan ook volledig gratis verzorgd. Het lijntje met Jij bent was snel gelegd.
‘Ik kwam op het idee voor dit evenement omdat ik hoorde dat lang niet alle pleegkinderen dagelijks kunnen deelnemen aan leuke activiteiten’, vertelt Bo Ros, initiatiefnemer evenement en werknemer Ayers Rock. ‘Ik besloot er mijn afstudeeropdracht van te maken. Ik vind het een mooi idee dat we dankzij dit evenement zoveel blije gezichten zien.’
Geïnspireerd geraakt? Ook iets doen voor kwetsbare kinderen in onze regio?
Check wat jij kunt doen voor op jijbent.org of neem contact met ons op via dit formulier.