FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over jijbent.org. Geen antwoord op jouw vraag? Laat het ons weten!

 • In welke gemeenten zijn jullie actief?

  Jij bent is een initatief in de regio Den Haag. We zoeken vrijwilligers die jongeren en kinderen in onze regio willen helpen. Maar dat kan natuurlijk ook als je iets verder weg woont. Bijvoorbeeld als maatje.

 • Hoe oud moet je zijn om iets te kunnen doen?

  Iedereen kan iets doen! Dat is ook echt zo. Voor sommige opties geldt er wel een leeftijdsgrens. Bijvoorbeeld voor het opvangen van een kind in jouw huis, waar je 21 of ouder moet zijn. Maar er is altijd iets wat bij jou past. Een manier waarop jij iets kunt bijdragen of betekenen. We denken heel graag met je mee!

 • Wie zijn jullie nou precies?

  Jij bent is een initatief dat is opgestart door Jeugdformaat (jeugdhulporganisatie). Jeugdformaat wil op deze manier meer mensen bereiken die concreet iets willen doen om kwetsbare kinderen en jongeren te helpen. De projecten van Jij bent zijn onderdeel van de hulp die Jeugdformaat biedt, soms samen met ketenpartners.

 • Werken jullie samen met de gemeente en andere instanties?

  Jeugdformaat werkt nauw samen met de gemeenten in de Regio Haaglanden (H10).

 • Zijn er eisen en voorwaarden als je iets wilt doen?

  Dat ligt eraan wat je precies wilt doen, per project zijn er andere voorwaarden.
  Als je via een van onze projecten contact hebt met jongeren of kinderen, dan is het een voorwaarde dat we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aanvragen. Dat doen we niet omdat we je niet vertrouwen, maar omdat de veiligheid van de kinderen voor ons altijd voorop staat.

  Wil je meer weten? Neem contact met ons op via het contactformulier.

 • Hoe worden jullie gefinancierd?

  Onze campagne is opgestart door Jeugdformaat. Jeugdformaat wordt gefinancierd door de gemeenten in de regio Haaglanden. Zij zijn verantwoordelijk voor de jeugdhulp in onze regio.

  We zijn hard op zoek naar sponsors en partners die ons willen helpen met financiƫle ondersteuning. Juist omdat we samen het verschil willen maken voor kinderen en jongeren in onze regio. Meer weten? Kijk hier.