Dankzij jouw steun kunnen we veel betekenen voor kwetsbare kinderen in onze regio. Check hieronder onze projecten en activiteiten van de afgelopen weken.

December

Kerstontbijt voor pleeggezinnen

BIG Horeca Exploitatie trakteerde drie pleeggezinnen van Jeugdformaat (die het niet breed hebben) op een heerlijk kerstontbijt. Eén van de gezinnen schoof aan bij Clooney Zoetermeer: “Wij mochten tijdens de Kerstperiode met ons hele gezin genieten van een compleet ontbijt. Dit doen wij normaal nooit. Het is bijzonder dit mee te maken en al helemaal in deze periode waar wij normaal nooit kunnen. We werden helemaal in de watten gelegd. Het is wel gek om zo weg te gaan zonder te betalen! We willen BIG Horeca ontzettend bedanken voor het samenzijn!”

November

Kerstmatinee voor Westlandse pleeggezinnen

Pleeggezinnen uit het Westland werden getrakteerd op een geweldig kerstmatinee door Unicum Elzenhagen, Unicum Waterweg & Rotary Het Westland En wat een feestje was dat! Heerlijk eten, gezellig samen zijn, vrolijke live muziek en oorverdovend verrassings optreden van “Kabaal Samba”. 👏😃👌Woohoo. Alleen maar genieten!
En wat deden de leden van de Rotary het toch goed in de bediening, achter de bar en in de spoelkeuken 😄💪Heel veel dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt 🙏❤️

Jumpen met Piet

Net als vorig jaar stelde Jump One in Zoetermeer hun trampolinepark een weekend lang beschikbaar voor alle pleegkinderen in de regio Den Haag. Ze gingen helemaal los met jumpen. Samen met Piet hebben we er een mooi feestje van gemaakt.

Oktober

Activiteiten voor pleeggezinnen in Week van de Pleegzorg

In de week van de pleegzorg organiseerden we samen met onze vrienden leuke gratis activiteiten speciaal voor pleegkinderen en pleegbroers en -zussen in de regio Den Haag. Zo volgden pleegkinderen een echte Ninjaworkshop bij Guus van The Iga Warrior en kregen ze een Kartclinic dankzij Mathieu van KWM Racing.

Mediaweek over pleegzorg op Omroep West

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een kind een veilig thuis heeft om op te groeien. Helaas is dit voor tienduizenden kinderen in Nederland niet zo. Voor deze kinderen zijn pleegouders onmisbaar. Tijdens de Week van de Pleegzorg (30 oktober t/m 6 november) vroegen we samen met Omroep West, de gemeenten in Haaglanden en Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van wat pleegouders doen en het tekort aan pleegouders. Onder meer met deze hele bijzondere documentaire over het pleeggezin van Hijltje.

Juli / Augustus

Een dagje Walibi

Iedereen verdient het om af en toe wat leuks te doen. Zeker als je als jongere helemaal in je eentje uit het buitenland bent gevlucht omdat het niet veilig is waar je vandaan komt. Wat zij hebben meegemaakt is bijna niet voor te stellen. En participeren en integreren in de complexe Nederlandse samenleving is ook niet altijd even makkelijk. Maar dankzij een fantastische donatie van de RotaryclubZoetermeer kon een groepje alleenstaande minderjarige vreemdelingen uit Zoetermeer  genieten van een waanzinnig leuke dag met alles er op en aan bij Walibi Holland. Zo geweldig! Ze hebben het echt heel leuk gehad! 🙏👏 Een dag om niet meer te vergeten.

Watersportdag

35 hele blije, vrolijke, (en stuiterende) kinderen van Jeugdformaat en Cardea bij hadden bij KSN Surfclub Noordwijk (samen met hun gezin!) een dag die zij niet meer gaan vergeten. Met dank aan Jean Louis Flier, Stijn Uijthoven en Roderick Pijls die dit hebben geïnitieerd en mogelijk gemaakt. Echt onvergetelijk! Echte vrienden. 🙌🏻👊🏻🙏🏻
Roderick: ‘Er is veel charity voor buitenlandse projecten. Maar er is naar mijn mening te weinig aandacht voor de problemen die kinderen hier hebben. Daarom dacht ik. Ik doe het gewoon lekker hier.’

Check ook deze video.

Juni

Schilderen als Rembrandt

Een groep kinderen van Jeugdformaat mocht afgelopen gratis naar de opening van Hallo Rembrandt! in het Mauritshuis.🎨😀🙏 Ze gingen zelf aan de slag om in de voetsporen te treden van de meester. Wat was het leuk. En wat een toffe tentoonstelling!

Voor het eerst in de sneeuw

Jonge vluchtelingen maakten samen met hun maatjes voor het eerst kennis met sneeuw in Snowworld. En dat door meteen van de schans te tuben. Zoefffff.
Wij zijn heel dankbaar voor onze maatjes! Zij zijn heel belangrijk om het netwerk van deze jongeren te vergroten. Contact maken is niet altijd even makkelijk als je elkaar niet kent en niet dezelfde taal spreekt. Dus daarom proberen we daar bij te helpen.

A. en F. gaan kamperen!

Dankzij donaties kan A. (12) mee met ponykamp in augustus en ging F. (14) in juni een week op zomerkamp. Dat is iets wat zij heel goed kunnen gebruiken. Om alles wat ze hebben meegemaakt even te kunnen vergeten. Er even tussenuit. Vakantie vieren, avonturen beleven. Net als andere kinderen. Even gewoon kind zijn.

Gevonden: een logeerplek voor Lily en Vernon

We kregen veel reacties op onze oproep voor Lily en Vernon. Deze tweeling zoekt ieder voor zich een gezin waar ze in het weekend mogen logeren. Dat is gelukt. Want er zijn twee gezinnen gevonden. Hoe goed is dat! Dankjewel voor het mee zoeken, liken, delen en reageren.
Inmiddels zijn we alweer op zoek voor een andere broer en zus: Aleks (10) en Patryica (13). Help je weer mee met zoeken?

Phoenix Zoetermeer <3 Jij bent

Op vaderdag waren we bij het 2 palentoernooi van SV Phoenix in Zoetermeer. WE HAD SO MUCH FUN!  Phoenix wilde graag een maatschappelijk doel steunen. En dat doel werd Jij bent. Zo zijn wij nu zichtbaar op de club met spandoeken en wervingsacties.
Tijdens het toernooi kon je een gifje maken bij onze speciale JIJ BENT AAN ZET Photobooth. Check hieronder het resultaat. We <3 your support Phoenix!
  • Help mee en doneer

    In onze regio zijn er 10.000 kwetsbare kinderen. Om al deze kinderen een extra steuntje in de rug te geven hebben we jouw hulp hard nodig. Iedere bijdrage is welkom.

    DONEER NU