Event voor kwetsbare kinderen

Zodat ze weer even kind kunnen zijn. Help je mee om deze kinderen een onbezorgde dag te geven?

Jij gunt ieder kind toch ook dat ze onbezorgd kind kunnen zijn?

Helaas kunnen veel kwetsbare kinderen vaak alleen maar dromen van een leuk uitje of een gezellig dagje weg. Terwijl het juist voor hen zo belangrijk is om af en toe gewoon even wat leuks te doen. Help daarom mee om kwetsbare kinderen weer even kind te laten zijn.
Even helemaal weg uit de dagelijkse beslommeringen, lekker spelen en gewoon lol hebben is voor ieder kind heerlijk. Maar zeker voor kwetsbare kinderen die te maken hebben gehad met een heftige situatie als een uithuisplaatsing, verslaafde ouders of een andere traumatische gebeurtenis,  is dit zo belangrijk.
Even weer op kunnen laden. En zo weer beter de problemen aan te kunnen waar ze dagelijkse mee te kampen hebben. Of om gewoon met andere kinderen die in een vergelijkbare situaties zitten in contact te komen. En ervaringen met elkaar te delen. Want dat praat toch veel prettiger dan met een hulpverlener.
Daarom organiseerden we op initiatief van onze nieuwe vriend (student Sport en Beweging) Bo Ros een groot evenement voor pleeggezinnen in Ayers Rock. Maar liefst 400 pleegkinderen en pleegouders hadden zich aangemeld voor dit gratis uitje. Wethouder Jakobien Groeneveld opende de dag waarna de kinderen op avontuur gingen. Dit was niet alleen groot succes afgaande op de vele blije gezichten, maar vooral ook door de impact die deze dag maakte op de kinderen.
Zo zei een pleegkind (14 jaar): ‘Ik ben echt niet in mijn eentje een pleegkind. Vandaag heb ik allemaal nieuwe vrienden ontmoet. We houden contact met elkaar’,
Lotgenotencontact is heel belangrijk voor deze kinderen om zich niet alleen te voelen. En om steviger in hun schoenen te staan.
Een ander pleegkind (10 jaar) vertelde: ‘Echt gaaf om te mogen klimmen. We kunnen niet vaak zoiets extra’s doen.’
Hierdoor werd voor ons duidelijk dat we dit vaker moeten organiseren. En dat is dan ook waar we voor gaan, zodat alle kwetsbare kinderen minstens 1 keer per jaar een bijzonder uitstapje hebben om naar uit te kijken.
Volgend jaar willen dan ook al onze pleegkinderen in de regio Haaglanden (dat zijn er 1200) een dag aanbieden bij een attractie waarvoor het budget normaal gesproken niet toereikend voor is.
Wij gaan hiervoor keihard werken om partnerships op te zetten, zodat we de kinderen toegang kunnen verlenen. Tegelijkertijd hebben we hier ook jou steun bij nodig om extra zaken te kunnen bekostigen zoals vervoer, een lunchpakket en een leuke verrassing. Totaal rekenen we nu gemiddeld op €15 per persoon wat betekent dat we minstens €15.000 nodig hebben om deze ambitie waar te maken.
Wil jij meehelpen om deze kinderen minstens 1 keer per jaar onbezorgd kind te laten zijn? Dat kan!
€0 van €20,000 opgehaald
10.00
Persoonlijke info

Bepalingen

Totaalbedrag: €10.00

  • Direct doneren?

    We zijn blij met iedere bijdrage. Met jouw donatie geef je kinderen die het niet makkelijk hebben een steuntje in de rug. Online doneren gaat snel en eenvoudig.

    DONEER NU