We krijgen tijdens deze nieuwe lockdown veel hulpvragen van kinderen en jongeren die het extra moeilijk hebben en die we juist nu met spoed willen helpen. De donatiepot die we voor zulke spoedvragen gebruiken is inmiddels flink geslonken. Het zou geweldig zijn als deze weer wordt aangevuld zodat we kwetsbare kinderen de komende weken snel kunnen helpen. Help je mee? We zijn blij met iedere bijdrage!


JA, IK HELP EN GEEF

Iedere euro die JIJ BENT mag ontvangen van donateurs gaat voor 100% en direct naar kwetsbare kinderen die zitten met een probleem. Meestal vragen wij jullie hulp via een oproep, maar soms is er echt haast bij geboden en gaat het om een spoedaanvraag. Wij lossen dit dan op door onze donatiepot in te zetten.
Er komen op dit moment heel veel spoedaanvragen binnen voor kinderen die in de knel zitten. Hieronder een paar voorbeelden van vragen die we hebben opgelost met de donatiepot in de afgelopen weken.
Laptop van M. (17) repareren zodat hij zijn eindexamen kan doen
Ambulant hulpverlener Danielle vraagt of wij kunnen helpen met een vastgelopen laptop. M. (17 jaar) start maandag met toetsen voor zijn VMBO-t eindexamen. Het is enorm knap dat hem dit is gelukt na een turbulent jaar thuis. Zijn laptop is gecrasht, er is paniek in de tent want over een aantal dagen moet hij een werkende laptop hebben maar hier is absoluut geen geld voor. Onze vrijwillige ICT-er constateert dat hij hem kan repareren door een aantal nieuwe onderdelen te plaatsen ter waarde van ongeveer €30.
Een fiets voor Y. (17) regelen zodat hij niet van werk naar huis hoeft te lopen
Amina is een hulpverlener die werkt met minderjarige vluchtelingen en vraagt of wij een tweedehands fiets kunnen regelen voor Y. (17 jaar). Y. woont nog geen jaar in Nederland, zijn moeder is omgekomen in de oorlog, zijn vader is spoorloos verdwenen (waarschijnlijk ook omgekomen) en zijn jongere broertje en zusje heeft hij in het land van herkomst moeten achterlaten. Hij volgt school en heeft een bijbaantje. Wanneer hij klaar is met zijn bijbaantje rijdt het OV niet meer en moet hij lopend naar huis. Amina geeft aan dat het een doorzetter is en dat hij echt een fiets verdiend waardoor hem na een lange dag deze flinke wandeling bespaard blijft.
Vloerbedekking voor B. (15) 
Hulpverlener Anna vroeg of wij voor B. (15 jaar) laminaat konden regelen omdat B. en haar pleegmoeder (een tante van B.) geen vloerbedekking hebben. Zij hebben net een nieuw huisje gekregen dat nog helemaal moest worden opgeknapt. Ze zijn al samen een heel eind en werken beiden hard om er hun paleisje van te maken. Helaas is het spaargeld voor nu op. Er ligt een onbewerkte betonnen vloer die voor kou zorgt. Dat is al helemaal niet lekker als je zoveel thuis moet zitten. Een handige buurman heeft aangeboden de vloer voor ze te leggen maar er zijn voorlopig geen financiële om een vloer aan te schaffen. B. heeft het nodige meegemaakt en het is geweldig dat haar tante nu de stabiele factor in haar leven wil zijn. Een nieuwe vloer geeft een boost aan deze frisse start samen.
Snelheid
We gaan natuurlijk de komende tijd ook weer de oproepen delen die je van ons gewend bent. Maar in dit soort situaties willen we jongeren zo snel mogelijk helpen. Een donatiepot is dan ook onmisbaar voor ons. Iedere bijdrage helpt en komt dus volledig ten goede aan een kwetsbaar kind. Samen kunnen we het verschil maken.

Help jij ons om de problemen van deze kwetsbare kinderen snel op te lossen? 

JA, IK HELP EN GEEF

JIJ BENT IN ACTIE: Een extra steuntje
Bij de start van de Coronacrisis kwamen wij samen met onze vrienden in actie om de kinderen en gezinnen in acute nood te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te regelen. Of een laptop om niet achter te raken met school. We hebben samen heel veel kunnen doen.
De komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Abonneer je hier op onze IN ACTIE mailinglijst en ontvang onze nieuwe oproepen.