De afgelopen maanden waren voor veel kwetsbare kinderen geen fijne tijd. Wanneer je in een lastige thuissituatie zit en er weinig financiële middelen zijn, dan is een lockdown alles behalve wenselijk in het leven van een kind.
Voor kwetsbare kinderen uit groep 8 kwam daar nog eens bij dat het afsluiten van een belangrijke fase, de basisschooltijd, heel anders liep dan gedacht. Om deze kinderen een goede start te geven in het spannende brugklasjaar op hun nieuwe school willen wij hen iets extra’s meegeven. Samen met jou! Doe je mee?
Herinner je nog het laatste jaar op de lagere school? Waar je de oudste bent, je een nieuwe school uit kiest en de samenhorigheid met je klasgenoten toeneemt. Vaak is het een superleuk jaar met als afsluiting een eindfeest en een eindmusical en natuurlijk het afscheid nemen van alle juffen en meesters en je klasgenoten.  Door de coronacrisis is het dit jaar alles behalve makkelijk geweest voor groep 8. Het jaar verliep natuurlijk heel anders dan gedacht. Vaak waren er geen feestjes en was er maar een heel beperkt afscheid.
Extra steun voor de kwetsbaarste groep
Wij willen kwetsbare kinderen uit groep 8 dan ook heel graag samen met jou een extra steuntje bieden voor een goede start in de brugklas. Het gaat om die kinderen die geen geld hebben voor vakanties, uitjes en extraatjes. Het zou fantastisch zijn om juist hen een mooie rugzak met schoolspullen te geven, zodat ze over zes weken een fijne frisse start maken op de middelbare school. Een klein gebaar dat een groot effect kan hebben op de motivatie en het gevoel van zelfvertrouwen. Zo belangrijk bij deze spannende overstap.
Er zijn natuurlijk verschillende instanties waar deze kinderen een beroep op kunnen doen voor basisspullen voor school (zoals een rekenmachine, liniaal, potloden etc.), maar hoe leuk zou het zijn als wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat die ene jongen van 12 en dat ene meisje van 13 net als zoveel andere kinderen met een goed gevulde rugzak op pad kan. Help je mee?
Wat willen we regelen?
– Een gave nieuwe rugzak waar je goed mee voor de dag kan komen als puber, gevuld met leuke en belangrijke schoolspullen (zoals: schriften, agenda, potloden, pennen, gum etc. etc.)
– Met daarin.. iets extra’s waar je blij van wordt als tiener. Denk bijvoorbeeld aan; een sleutelhanger, een leuk boek, een bullit journal, een nagellakje of iets persoonlijks met een positieve boodschap. Misschien heb je zelf wel een ander goed idee!?
Juist omdat het voor deze groep kinderen niet standaard is om iets nieuws te krijgen willen we voor hen graag nieuwe spullen en geen tweedehands spullen hebben.
We hebben door de regio verschillende afleverpunten waar jij een gevulde rugtas kunt afleveren.
Geef jij deze kinderen een extra steuntje samen met jouw vrienden, familie, straat of werk? Laat het weten via het formulier hieronder!

Ja, ik wil helpen