Geef het boek dat jij als kind fantastisch vond – of waar jouw kind, nichtje of buurjongen geen genoeg van krijgt – ook aan een kwetsbaar kind.

Vrijwel iedereen is de coronamaatregelen meer dan zat. Toch moeten we helaas nog even volhouden. In veel gezinnen is de rek er uit en dan is het fijn om je als kind even terug te kunnen trekken en je mee te laten slepen door een heerlijk verhaal of mooie prenten.
Bij veel kwetsbare gezinnen zijn boeken in huis niet vanzelfsprekend en zitten kinderen uren achter de TV. Terwijl veel van deze kinderen juist echt heel erg graag lezen. Even lekker wegdromen…
Steuntje in de rug
Help jij mee om een lichtpuntje te geven in deze moeilijke tijd? Naast dat een kind even in het zonnetje wordt gezet doordat iemand aan hem of haar denkt, zet je hem of haar aan tot lezen en daarmee de fantasie te prikkelen. Er is een wereld buiten de muren van je eigen huis. Daarom lijkt dit ons een perfect steuntje in de rug op dit moment.
Lezen is leuk en goed 
(Voor)lezen is belangrijk en hartstikke gezond. Het werkt bijvoorbeeld erg ontspannend. Het geeft een kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk of vol fantasie. Het stimuleert de verbeeldingskracht en is ook goed voor de spraak- en taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van een kind. Door te lezen krijgt het kind inzicht in verschillende emoties. Het leert anderen beter begrijpen en het vergroot zijn of haar inlevingsvermogen.
Een mooi nieuw kinderboek is natuurlijk ook een goede aanleiding om voor te lezen. Dat bevordert de relatie tussen ouder en kind. Mooi toch? Maar dan helpt het natuurlijk wel om een leuk boek te hebben! En dat is dus nu net wat er ontbreekt. Help je mee?
Dit willen we regelen
Nieuwe (voorlees)boeken voor kinderen van 2 tot en met 18 jaar. Det boek waar jij hele goede herinneringen aan hebt uit je eigen jeugd of waar jouw kinderen steeds weer om vragen om samen te lezen.
Het liefst nieuw!
Dat klinkt misschien een beetje raar. Het is niet zo dat wij een tweedehands boek niet goed vinden. Maar helaas zijn we niet in de mogelijkheid om ladingen boeken uit te zoeken. Het is dus niet de bedoeling om je oude boekenkast bij ons langs te brengen. We willen echt dat ene bijzonder boek geven waar jij zo enthousiast over bent! Een nieuw boek voelt voor die jongen of dat meisje echt als een cadeautje.
Persoonlijke boodschap
Wat zo’n cadeau nog leuker maakt, is een kleine persoonlijke boodschap van jou. Dat een onbekende voor jou dat cadeau heeft uitgezocht maakt het extra bijzonder. We willen je dus vragen het boek te voorzien van een klein briefje/kaartje met een persoonlijk berichtje, waarom juist dit boek zo ontzettend leuk, spannend of mooi is.
Langsbrengen of opsturen voor vrijdag 19 maart
Eind maart mogen de hulpverleners van Jeugdformaat voor dat ene kind dat dit zo verdiend een boek uitkiezen. Wat een feest! Om dit goed te organiseren vragen wij je om jouw boek bij ons langs te brengen of naar ons op te sturen.
Vul het formulier hieronder in, dan ontvang je per mail meer info over het versturen of langsbrengen.

Help jij mee om deze kwetsbare kinderen een lichtpuntje te geven in deze voortdurende moeilijke tijd?


JIJ BENT IN ACTIE: Een extra steuntje
Bij de start van de Coronacrisis kwamen wij samen met onze vrienden in actie om de kinderen en gezinnen in acute nood te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te regelen. Of een laptop om niet achter te raken met school. We hebben samen heel veel kunnen doen.
De komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Abonneer je hier op onze IN ACTIE mailinglijst en ontvang onze nieuwe oproepen.