Overal verschijnen kerstlichtjes en kerstbomen en maken mensen zich op voor een paar gezellige kerstdagen. Voor de meeste gezinnen is het een tijd om naar uit te kijken. Maar voor gezinnen die het financieel niet breed hebben, zorgt deze periode voor de nodige stress.
Wij willen deze kwetsbare kinderen en gezinnen samen met jou een hart onder de riem steken met een feestelijke kerstmand. Zodat ook zij gezellig samen kunnen genieten met de kerst. Help je mee?
Voor de meeste gezinnen zijn de kerstdagen een gezellige periode. De kerstboom optuigen, het huis versieren en nadenken over het kerstmenu. En ondertussen warme chocolademelk drinken en spelletjes spelen met elkaar? Maar voor gezinnen met geldproblemen is deze periode niet zo makkelijk. En is er geen financiële ruimte om van kerst iets bijzonders te maken.
Als het thuis niet zo lekker gaat en je door geldproblemen maar net de eindjes aan elkaar kan knopen, dan zijn de feestdagen best ingewikkeld. Bij ruim 270 kinderen die jeugdzorgorganisatie Jeugdformaat thuis begeleidt spelen geldproblemen een rol. De noodzakelijke boodschappen zijn dan al een hele opgave. Kinderen zeggen misschien dat ze het niet erg vinden om met de kerst niet iets extra’s te krijgen. Maar we weten natuurlijk dat ieder kind dat leuk vindt!
Iets extra’s voor een kwetsbare groep
Wij willen deze kwetsbare kinderen en jongeren heel graag samen met jou een hele fijne kerst wensen. Het gaat echt om die kinderen en jongeren van wie de ouders in financiële nood zitten en zich echt geen extraatjes kunnen veroorloven. Het zou fantastisch zijn om hen vanuit de kerstgedachte een gezellige ‘kerstmand’ te kunnen geven met daarin wat extraatjes/gezelligs voor de kerst. Niet alleen zetten we zo deze kinderen en jongere in het zonnetje, maar het is een mooi gebaar voor een fijne kerst met het hele gezin.
Zo kun je helpen: Stel een kerstmand samen
Stel een kerstmand samen voor een gezin en breng deze bij ons langs. Wij zorgen ervoor dat deze voor de kerst bij een gezin terechtkomt dat dit steuntje héél goed kan gebruiken.
De kerstmand: Wat willen we precies regelen?
Een kerstmand met leuke en/of lekkere kerst goodies. Het mag natuurlijk ook een krat, tas of doos zijn. Als het er maar een beetje gezellig uitziet zodat het leuk is om weg te geven. Misschien wel met een leuke kerstkaart erbij?
Voor de inhoud gaat het dit jaar niet speciaal om boodschappen. En vragen we je om geen verse producten die in de koelkast bewaard moeten worden erin te doen. We vragen je om na te denken over spullen die de kerst een beetje speciaal kunnen maken of echt als extraatje voelen. En die ten minste 10 dagen houdbaar zijn.
Denk bijvoorbeeld aan: kerstkransjes, banketstaaf, kersthagelslag of kerstzoutjes? Of een pak (houdbare) chocolademelk, kerstafbakbroodjes of misschien wel gezellige kerstkaarsjes voor de sfeer? Eigenlijk alles wat bij kerst past, lang houdbaar is en niet in de koelkast hoeft. Wees creatief en leef je uit. 😉
2 aflevermomenten
Het leukste is natuurlijk als we de kerstmanden vóór de kerst kunnen geven. De hulpverleners zullen de kerstmanden zelf persoonlijk bij het gezin langsbrengen.
Daarom vragen we je om de kerstmanden af te leveren van 10:00 tot 16:00 op vrijdag 17 december of maandag 20 december. Dit kan op het hoofdkantoor van Jeugdformaat. Locatie: Fleminglaan 12 in Rijswijk.

Geef jij deze kinderen en jongeren een fijne kerst samen met jouw vrienden, familie, buren of collega’s?

Laat je gegevens achter in het formulier hieronder. 

UPDATE

Wow… wat hebben we weer mooie, hartverwarmende reacties binnen! Echt fantastisch om te merken dat zoveel van jullie willen helpen. We gaan snel met iedereen contact leggen. Voor nu hebben we dus even genoeg reacties. Maar de komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je helpen? Abonneer je op onze IN ACTIE mailinglijst en ontvang onze nieuwe IN ACTIE oproepen. Je kunt natuurlijk ook altijd helpen met een directe donatie.  100% van deze donaties gaat direct naar deze kwetsbare jongeren en kinderen.

Help jij ons om kwetsbare kinderen in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN