Gun jij een kwetsbare jongere in de regio Den Haag ook een goede start van het schooljaar? Jij bent het verschil.

Over twee weken beginnen de middelbare scholen weer. Herinner jij je ook nog dat dit altijd best een beetje spannend was maar ook leuk om weer met allemaal frisse schoolspullen, vers gekafte boeken en een nieuwe agenda (+ lege cijferlijst:) van start te gaan? ✏️ 🎒 📐
Bij veel van de jongeren die jeugdhulporganisatie Jeugdformaat begeleid zijn er in het gezin weinig financiële middelen. Dit betekent dat ze tijdens de lange zomervakantie van 6 weken vaak niet zijn weggeweest. Maar ook dat zij geen mogelijkheid hebben om die leuke frisse schoolspulletjes aan te schaffen. Er zijn fantastische organisaties die deze gezinnen financieel ondersteunen met schoolspullen. Maar helaas is dit niet altijd dekkend, schoolspullen zijn nu eenmaal best duur. Daarbij vallen sommige jongeren buiten de boot en komen zij om welke reden dan ook hiervoor niet in aanmerking.
Extra motivatie
Wij gunnen alle jongeren die het thuis niet breed hebben een fijne start in het nieuwe schooljaar. Het zou super zijn als we hun een goed gevulde etui kunnen geven. Pubers willen er graag bij horen en zeker niet opvallen omdat zij niet de juiste spullen bij zich hebben. Volgens hulpverleners gebeurd dit helaas vaker dan wij denken. Een etui is naast handig en leuk ook een mooi cadeau dat een extra positief gevoel meegeeft. Als jongere krijg je zomaar iets moois, gewoon omdat ook jij er toe doet! ❤️
Een klein gebaar dat een groot effect kan hebben op de motivatie en het zelfvertrouwen van een kind. 💪
Help je mee?! 🙏
Wat willen we regelen?
Een leuke, stoere, stevige, vrolijke of mooie etui. In de etui minimaal onderstaande inhoud:
– Pennen
– Potloden
– Markers
– Gum
– Puntenslijper
Eventuele aanvulling voor in/bij de etui:
– Passer
– Geodriehoek
– Rekenmachine
– Kleurpotloden
– Stiften
– Schaar
–  Lijm
–  USB-stick
Als je het leuk vindt, dan maakt een persoonlijk briefje of kaartje erbij, van jou voor de jongere, het extra speciaal. Omdat we het echt als een cadeau willen geven, hopen we op nieuwe spullen en niet tweedehands.
Langsbrengen of opsturen voor 27 augustus
We hebben door de regio verschillende afleverpunten waar jij een etui kunt afleveren. We willen je vragen om het etui langs te brengen of op te sturen VOOR  vrijdag 27 augustus.  Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de etuis in de eerste schoolweek bij de kinderen zijn.

Help jij mee om deze jongeren een extra motivatie te geven bij de start van het nieuwe schooljaar? Vul het onderstaande formulier in!

UPDATE

Inmiddels hebben we heel veel reacties ontvangen. Echt super. Wij zijn nu druk bezig om al die mensen te bellen. Daarom kun je nu niet meer reageren. Wil je toch graag wat betekenen? Hou onze oproepen in de gaten en kijk hieronder voor meer info.

JIJ BENT IN ACTIE: Een extra steuntje
Bij de start van de Coronacrisis kwamen wij samen met onze vrienden in actie om kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te regelen. Of een laptop om niet achter te raken met school. We hebben samen heel veel kunnen doen.
De komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Abonneer je hier op onze IN ACTIE mailinglijst en ontvang onze nieuwe oproepen.

Help jij ons om kwetsbare kinderen in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN