NL doet: één dag je handen uit de mouwen voor een opvanglocatie voor jongeren

NL doet komt er weer aan! De grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 27 & 28 mei gaan door heel Nederland vrijwilligers aan de slag met een opknapklus bij maatschappelijke organisaties. Daarmee maken zij een groot verschil voor een ander. Wil jij ook (voor) één dag je handen uit de mouwen steken voor het goede doel? Dan hebben wij bij JIJ BENT een supermooie verf-klus!

Een van de opvanglocaties voor kwetsbare jongeren in Den Haag is hard toe aan een nieuw likje verf. Nee, niet de buitenkant van de locatie, maar de muren binnen. Om zo van deze locatie voor jongeren die niet thuis kunnen wonen weer een beetje een gezellig thuis te maken.
Wij zoeken een team van 6 á 7 klussers die coronaproof deze klus willen klaren. Want vele handen maken licht werk. Dus wil jij iets goeds doen met je vrienden, familie of collega’s? Pak je kans!
Wanneer?
Vrijdag 28 mei tussen 9.00 uur en 13.00 uur.
Waar?
Op een opvanglocatie voor jongeren in de buurt van Scheveningen (Statenkwartier). Exacte locatie volgt na aanmelden.
Het huis
Op deze locatie in Den Haag wonen 8 jongeren (meisjes en jongen tussen 14 t/m 18 jaar, met een licht verstandelijke beperking) die niet thuis kunnen wonen. In dit huis worden ze begeleid door een team van hulpverleners van Jeugdformaat. Die doen er alles aan om deze jongeren zich zo thuis mogelijk te laten voelen. Een gezellige inrichting van het huis kan dan eigenlijk niet ontbreken.
Het interieur is al een tijdje aan een opknapbeurt toe. Helaas is het tot nu toe nog niet gelukt om de tijd en handjes te vinden om daadwerkelijk alles aan te pakken. Maar het team hulpverleners en begeleiders is nu druk bezig met het regelen van nieuwe gordijnen en fauteuils voor de inrichting.
De jongeren zelf zouden ook heel graag een nieuw kleurtje op de muren willen om het nog een stukje gezelliger en eigen te maken. En daar kunnen ze wel wat handjes bij gebruiken!
Wat moet er precies gebeuren?
De bedoeling is om de woonkamer en de gespreksruimte te verven (en als het even meezit ook de keuken, entree/hal en het kantoor :-))
Wij zorgen voor alle spullen en we zorgen er natuurlijk voor dat het allemaal corona-proof kan gebeuren. Omdat het gaat om verschillende ruimtes en de ruimtes groot zijn kan er makkelijk 1,5 meter afstand gehouden worden. Ook kunnen ramen en deuren open voor ventilatie.
Kom jij samen met jouw team collega’s, je vrienden of je buren op 28 mei helpen om voor deze jongeren hun ‘thuis’ een stukje gezelliger te maken?

Ja, ik wil helpen!

Laat je gegevens achter via het onderstaande formulier.

UPDATE

Yes! We hebben een team klussers gevonden! Dat betekent dat we jouw hulp voor deze klus niet meer nodig hebben, maar er is nog zoveel meer waarbij jij verschil kunt maken voor kwetsbare jongeren. Hieronder lees je meer!

JIJ BENT IN ACTIE: Een extra steuntje
Bij de start van de Coronacrisis kwamen wij samen met onze vrienden in actie om kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te regelen. Of een laptop om niet achter te raken met school. We hebben samen heel veel kunnen doen.
De komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Abonneer je hier op onze IN ACTIE mailinglijst en ontvang onze nieuwe oproepen.

Help jij ons om kwetsbare kinderen in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN