Ben jij iemand die alles weet van het gebruiksklaar maken van laptops? Wij helaas niet en daarom zijn we op zoek naar iemand in de Regio Den Haag die ons kan helpen om een tweedehands laptop gereed te maken voor een kwetsbare jongere.

We krijgen op dit moment veel spoedvragen binnen voor laptops. Veel kinderen en jongeren komen, nu ze aangewezen zijn op online onderwijs, extra in de problemen.

Omdat ze geen laptop hebben, of omdat de computer te traag is of het simpelweg helemaal begeven heeft. Deze problemen zorgen bij kwetsbare jongeren voor nog meer stress. In een situatie waar het al niet makkelijk is kan dat tot nog veel grotere problemen leiden.

Het is duidelijk dat de nood heel hoog is en we willen deze jongeren dan ook zo snel mogelijk helpen.

Wat is het idee?

Wij roepen mensen in regio Den Haag op om een (tweedehands) laptop te doneren (dat kan trouwens hier!). We stemmen met jou af wat de eisen minimaal moeten zijn. We brengen vervolgens de laptop naar je toe en vragen jou om deze gebruiksklaar te maken voor de volgende eigenaar: een jongere in nood.

Op die manier kan de jongere weer meedoen, kan de hulpverlener online contact onderhouden met de jongeren en kan de jongere ook af en toe even ontspannen met een online spelletje of you tube filmpje 😉

Hoe meer jongeren we online krijgen, hoe beter. En jouw hulp is daarvoor hard nodig!

Wil jij helpen om een kwetsbaar kind een goed werkende laptop te bezorgen?

UPDATE Wow we hebben al een hoop reacties binnen. Zo snel! Voor nu hebben we dus even genoeg skills. We gaan z.s.m. met iedereen die gereageerd heeft contact opnemen.

Deze oproep is dus waarschijnlijk ingevuld. Maar er gaan meer oproepen aankomen. Wil je per mail op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze mailinglijst via deze link.