Help mee met een tas vol kerstboodschappen voor 10 jongeren die met kerst naar huis mogen!

Tijdens de Kerstvakantie mogen sommige jongeren die op opvanglocaties wonen naar huis, naar hun ouders of andere familie. Helaas kan dit niet altijd doorgaan omdat er thuis geen financiële middelen zijn om te voorzien in eten en drinken. Dat is natuurlijk ontzettend verdrietig en alles behalve wenselijk. Want juist voor deze kwetsbare jongeren is het zó belangrijk dat ze het contact met thuis behouden. En zeker tijdens kerst, als het gaat het om samenzijn.
Wij willen deze jongeren en hun families toch de mogelijkheid geven samen de kerstdagen door te brengen. Help je mee?
Ongeveer 170 jongeren van 14 jaar en ouder wonen bij Jeugdformaat in de regio Den Haag op een opvanglocatie. Soms is het voor een kind beter om tijdelijk niet thuis te wonen. In de opvanglocaties krijgen jongeren de ruimte om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst.
“M. (14). is één van die jongeren die op een opvanglocatie woont. Het gaat de laatste tijd heel goed met haar en ze wil heel graag met de feestdagen naar huis. Om met haar ouders en haar broertje samen kerst te vieren. Ze mist hen vreselijk en wil heel graag tijd met haar broertje doorbrengen.”   
Extra steun voor de kwetsbaarste groep
Wij willen deze kwetsbare jongeren heel graag samen met jou een hele fijne kerst wensen. Het gaat echt om de jongeren van wie de ouders in financiële nood zitten. Voor de jongeren die tijdens kerst in de logeerhuizen blijven wordt gezorgd. Het gaat om die jongeren die naar huis gaan en waarvoor de boodschappen een probleem vormen. Het zou fantastisch zijn om hen vanuit de kerstgedachte een goed gevulde boodschappentas vol liefde mee te geven. Niet alleen zetten we zo deze jongere in het zonnetje, maar het is een mooi gebaar voor een fijne kerst met het hele gezin.
Wat willen we regelen?
– Een volle boodschappentas, gevuld met noodzakelijk boodschappen voor het ontbijt, lunch en avondeten. Wanneer je dit wilt verzorgen, zullen we eventuele diëten, allergieën of bijzonderheden van een jongere uiteraard aan je doorgeven.
– Naast de basisboodschappen ook iets lekkers om de kerstdagen speciaal te maken. Denk bijvoorbeeld aan; kerstkransjes van chocola, een kerststol of een lekker kersttoetje. Misschien heb je zelf wel een ander goed idee!?

Geef jij deze jongeren een fijne kerst samen met jouw vrienden, familie, straat of werk? Laat het weten via het formulier hieronder!

UPDATE

Wow… we hebben echt zulke mooie hartverwarmende reacties binnen! Echt fantastisch om te merken dat zoveel van jullie willen helpen. We gaan snel met iedereen contact leggen. Voor nu hebben we dus even genoeg reacties. Maar de komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je helpen? Abonneer je op onze IN ACTIE mailinglijst en ontvang onze nieuwe IN ACTIE oproepen. Je kunt natuurlijk ook altijd helpen met een directe donatie.  100% van deze donaties gaat direct naar deze kwetsbare jongeren en kinderen.