De Kinderboekenweek 2021 is van start! Een mooie aanleiding om jouw oude kinderboeken te doneren aan de JIJ BENT kinderzwerfboekenkast. Een openbare boekenkast speciaal voor kwetsbare kinderen, waarbij we jouw gelezen kinderboeken een tweede leven geven.

Worden wat jij wil
De komende dagen staan tijdens de Kinderboekenweek in het teken van boeken, lezen, illustraties en ontdekken. Er staat altijd een thema centraal en dit jaar is dat: “Worden wat jij wil.” Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen is dat extra lastig. Door de omgeving en de situatie waarin ze opgroeien krijgen ze vaak niet dezelfde kansen.
Zo is het bijvoorbeeld voor veel van deze gezinnen helemaal niet vanzelfsprekend om boeken in huis te hebben. Terwijl (voor)lezen zo ongelofelijk belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling en de toekomstkansen van juist deze kinderen.
Hoe belangrijk lezen is, krijgen we ook vaak te horen van de hulpverleners van Jeugdformaat die bij deze kwetsbare gezinnen over de vloer komen. Zij weten heel goed welke kinderen wel een paar mooie boeken kunnen gebruiken. Daarom openen wij een JIJ BENT mini-bieb op het hoofdkantoor van Jeugdformaat in Rijswijk.  
Hulpverleners kunnen daar straks een boek uitzoeken en meenemen naar een gezin. Wij regelen dus de kast. Nu alleen de boeken nog :).  Help je mee?
Hoe mooi als we er met elkaar voor zorgen dat deze kast na deze kinderboekenweek goed gevuld is en de hulpverleners kinderen blij kunnen maken met mooie boeken. De herfstvakantie staat voor de deur, dus tijdens regenachtige dagen wegdromen in een boek is voor sommige kinderen nu helemaal een uitkomst.
Doneer jouw tweedehands kinderboek
Heb jij en/of je omgeving boeken thuis waar de (klein)kinderen tot 23 jaar al lang niet meer naar omkijken? Breng ze dan bij ons langs in Rijswijk. Jouw boeken krijgen zo een heel waardevol tweede leven bij een kwetsbaar kind.  
Doe je mee? Laat je gegevens achter in het formulier hieronder. Dan ontvang je meer info over het langsbrengen in de mail en dan weten we ook een beetje wat we kunnen verwachten.

Ja, ik wil graag helpen

 

 

Help jij ons om kwetsbare kinderen in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN