Er zijn heel veel kwetsbare kinderen in de regio Den Haag die nu geen onderwijs kunnen volgen of contact kunnen houden met hulpverleners omdat ze geen laptop of tablet hebben. Heb jij een laptop liggen? Doneer ‘m nu en help een kind of jongere in nood!

We krijgen op dit moment heel veel spoedvragen binnen voor laptops. Veel kinderen en jongeren in de regio Den Haag komen, nu ze aangewezen zijn op online onderwijs, extra in de problemen.

Omdat ze geen laptop hebben, of omdat de computer te traag is of het simpelweg helemaal begeven heeft. Deze problemen zorgen bij kwetsbare jongeren voor nog meer stress. In een situatie waar het al niet makkelijk is kan dat tot nog veel grotere problemen leiden.

Het is duidelijk dat de nood heel hoog is en we willen deze jongeren dan ook zo snel mogelijk helpen. Daarom zijn we met JIJ BENT deze actie gestart.

Waarom we jouw laptop willen hebben

We proberen om met fondsen en via andere routes deze vragen op te lossen. Er zijn en ontstaan steeds meer mooie initiatieven. Maar niet alle vragen kunnen er mee worden opgelost. Vaak vergoeden ze maar een deel van het bedrag van aanschaf. Of valt een jongere buiten een regeling. Daarnaast duurt het vaak wat langer voordat alles geregeld is. Dat is in deze situatie voor deze jongeren niet wenselijk.

Dus dachten we: wat als we tweedehands laptops kunnen inzamelen, iemand regelen die ze kan ‘opknappen’ en daarmee zo snel en zo veel mogelijk kinderen en jongeren in onze regio kunnen helpen.

Dit is hoe het werkt
Laat je gegevens achter en vertel ons wat voor laptop je hebt via het formulier hieronder.

Het is belangrijk dat de laptop het nog goed doet. Een half werkende laptop is heel lief bedoeld maar voor deze doelgroep niet wenselijk.

We hebben een groepje ICT-helden klaarstaan die in no-time jouw laptops helemaal gebruiksklaar gaan maken zodat ie snel naar een jongere toe kan.

Op die manier kan de jongere weer meedoen, kan de hulpverlener online contact onderhouden met de jongeren en kan de jongere ook af en toe even ontspannen met een online spelletje of youtube filmpje. 😉

Hoe meer jongeren we online krijgen, hoe beter. En jouw hulp is daarvoor hard nodig!

Klinkt goed toch!? Heb je een laptop liggen die je niet perse nodig hebt? En wil je een jongere in nood helpen?

UPDATE

Wow, wow, wow. We hebben samen MEER DAN 50 jongeren online gekregen met een gedoneerde laptop! Missie geslaagd. Helemaal te gek! Voor ons is nu het moment aangebroken om te stoppen met deze actie.
Lees hier meer over de resultaten.
Natuurlijk blijven wij ons inzetten voor kwetsbare kinderen met nieuwe acties. Want juist de komende tijd is dat ook heel hard nodig.
Wil je op de hoogte blijven van wat jij kunt doen?
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.