UPDATE / Op bezoek bij het Mauritshuis. Onze kinderen (Jeugdformaat) mochten gratis naar de opening van Hallo Rembrandt🥳. Wat was het leuk! Heel erg bedankt Mauritshuis!!🙌🏻

Het Mauritshuis nodigde een groepje kwetsbare kinderen uit voor de feestelijke opening van Hallo Rembrandt! op zaterdag 20 juli. Wat was het leuk! En wat een toffe tentoonstelling!
Spelenderwijs Rembrandt leren kennen, dat is Hallo Rembrandt!, dé doe-tentoonstelling van het Rembrandtjaar voor families met kinderen van 3-11 jaar. In Hallo Rembrandt! komen jong en oud meer te weten over de beroemde schilder. Wie was Rembrandt, waarom is hij nog altijd zo’n beroemde kunstenaar en hoe schilderde hij? Natuurlijk kan iedereen ook zelf aan de slag als Rembrandt-leerling met verf en penselen.
In de tentoonstellingszaal worden de kleine bezoekers aangemoedigd om meer te weten te komen over Rembrandt. Ging Rembrandt naar school? Had hij ook broers en zussen? En waar werd verf in de zeventiende eeuw van gemaakt?

Van 3 tot 6 jaar
De zaal is ingericht voor verschillende leeftijden. Kinderen van 3 tot 6 spelen met licht en schaduw, leren kleuren mengen en ontdekken verborgen lagen in de schilderijen van Rembrandt. Ook kunnen zij zich verkleden, net als Rembrandt deed op zijn zelfportretten.
Maurits Muis is in de tentoonstelling aanwezig met zijn prentenboek over Rembrandt én zijn eigen muizenschilderatelier.

 

 

Van 6 tot 11 jaar
Voor oudere kinderen staan thema’s als kijken, vergelijken en het maken van schilderijen centraal. Ze leren over de schildertechniek van Rembrandt door te voelen aan 3D prints van schilderijen en kunnen in een speciaal fotohokje op zoek naar het unieke licht in Rembrandts schilderijen.
Een tijdlijn geeft bezoekers inzicht in het roerige leven van Rembrandt, met leuke weetjes voor jong en oud.
JIJ BENT GEEFT WEG

Jij bent wil kwetsbare kinderen af en toe iets extra’s aanbieden. Daarom proberen we samen met onze vrienden leuke activiteiten te organiseren. Gratis en voor niks, speciaal voor jullie.

We krijgen er steeds meer vrienden bij die dit mogelijk maken! Check hier het aanbod en de activiteiten we al samen hebben georganiseerd.

Ook iets aanbieden? Laat hier je idee achter.