VERHAAL

John en Janne zijn met hun bedrijf en stichting partner van JIJ BENT en helpen waar mogelijk.

“Wat voor een bedrijf een klein gebaar is, kan voor een kind een groot verschil maken.”

John en Janne vertellen over hun kennismaking met het werk van JIJ BENT: ‘Een vriend van ons organiseerde samen met JIJ BENT een watersportdag in Noordwijk voor kwetsbare gezinnen.

Dat was een enorm succes en wij vonden dat een heel mooi initiatief – we zijn zelf graag met onze dochters op het strand en gunnen dat andere gezinnen ook. Het plan was om op meerdere locaties zo’n watersportdag te organiseren en wij wilden daar graag aan meewerken. Zo kwamen we in contact met JIJ BENT en Jeugdformaat.’ 

Heel dichtbij
“We gingen in gesprek en ontdekten meer over het werk van JIJ BENT en Jeugdformaat. Hoe meer we hoorden, hoe meer we werden geraakt. Het greep ons aan dat heel dichtbij, in onze stad, zo veel kinderen kwetsbaar zijn en hulp nodig hebben. Terwijl onze eigen kinderen, in diezelfde stad, niets tekortkomen en zorgeloos opgroeien.

Hulpvragen
Afgelopen jaar wilden we weer een watersportdag organiseren. In eerste instantie leek dit door COVID niet door te kunnen gaan. Met het team van JIJ BENT bespraken we wat we dan wel konden doen. Zo ging het balletje rollen. Eerst waren het tien gevulde rugzakken voor nieuwe reismaatjes, toen toch een stranddag in Scheveningen, toen een donatie voor een nieuw gezinshuis, en toen wat meubels voor een gezin. Inmiddels zijn we met onze stichting partner en helpen we waar mogelijk.”

Achtergrond

John (40) en Janne (40) zijn getrouwd en hebben twee dochters. Ze wonen in Den Haag en hebben een stichting: Ons huis.

“Het greep ons aan dat heel dichtbij, in onze stad, zo veel kinderen kwetsbaar zijn. Terwijl onze eigen kinderen, in diezelfde stad, zorgeloos opgroeien.”

Meedoen als bedrijf
“Als bedrijf of stichting is het helemaal niet ingewikkeld om een goed doel te steunen, al denken bedrijven dat vaak wel. Ze weten niet waar ze moeten beginnen of denken dat het veel gedoe oplevert en veel tijd gaat kosten. Maar je hoeft niet meteen heel groot te denken. Vanuit JIJ BENT krijgen we steeds een duidelijke hulpvraag, en dan kijken wij wat we kunnen doen. Soms kunnen we via de stichting geld of goederen doneren, en soms vragen we iemand uit ons netwerk. Je kan altijd helpen, wat voor bedrijf je ook hebt.


Verschil maken
Wij vinden het zo waardevol om als stichting een steentje bij te dragen en wat een groot verschil dat maakt. Zoals bij een meisje aan wie we een laptop konden doneren. Ze zit in 5VWO, had geen laptop en kon door het thuisonderwijs haar huiswerk niet doen. Haar beide ouders zijn verslaafd. Wij belden met een bevriende relatie. Hij was geraakt door het verhaal en heeft diverse laptops beschikbaar gesteld. Nu kan dat meisje weer verder met haar opleiding, waar ze zo hard voor werkt, ondanks haar moeilijke thuissituatie. Dat is toch prachtig.”

“De volgende dag hadden ze eindelijk ook iets leuks te vertellen in de klas.”

Herinneringen geven
“Bij de stranddag in Scheveningen zagen we het zelf: hoe die kinderen even alles vergaten en zo intens genoten. En de volgende dag op school hadden ze eindelijk ook iets leuks te vertellen in de klas. Dat vinden wij het allermooist: om behalve financiële steun en spullen ook mooie herinneringen te kunnen geven aan kinderen die het moeilijk hebben.

 

De stichting
De stichting hebben we jaren geleden opgezet om een weeshuis in Bolivia te ondersteunen. Dat project is nu afgerond, en nu steunen we vanuit de stichting JIJ BENT. Door de stichting kunnen ook anderen via ons doneren aan JIJ BENT, maar ook zonder stichting kan je als bedrijf eenvoudig een goed doel ondersteunen.”

Van grote waarde
“Het samenwerken met JIJ BENT betekent veel voor de kwetsbare kinderen die we ondersteunen, maar ook voor onszelf. Welvaart is zo oneerlijk verdeeld. En succes is niet altijd maakbaar: als je in een kwetsbaar gezin opgroeit, begin je al met een valse start. Wij vinden het fijn om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van deze kinderen. En wij zien het met eigen ogen: wat voor een bedrijf een klein gebaar is, kan voor een kind een groot verschil maken.”

Hulpverlener Amira van jeugdhulporganisatie Jeugdformaat vertelt over de hulp van John en Janne:

‘Ik kwam voor het eerst bij een kwetsbaar gezin thuis. Ze hadden het erg moeilijk en hadden amper meubels in huis staan: de woonkamer was praktisch leeg. Ik ben meteen in actie gekomen door JIJ BENT te vragen om te helpen. Zij belden John en Janne, en die hadden vanuit hun stichting een groot aantal meubels in een opslag staan. Ik kon daar een bank, stoelen, een eettafel en zelfs een tv ophalen.
Het gezin was zo verrast en dankbaar. En nog belangrijker: doordat we deze praktische hulp voor ze hebben kunnen regelen, staan ze nu ook veel positiever tegenover de hulp van Jeugdformaat bij andere zaken die spelen in dit gezin. Een enorm effect dus.’
  • Doe ook mee als bedrijf of organisatie!

    JIJBENT is een beweging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen in de regio Den Haag. We maken het verschil door concrete hulp te bieden aan kinderen in de buurt. Dat kan voor een keertje, voor af en toe of voor vaker. We zijn op zoek naar bedrijven en organisaties die als sponsor of partner onze projecten willen ondersteunen en onze campagne onder de aandacht willen brengen. Doe je mee?

    NEEM CONTACT OP