Woon jij in de regio Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Daarmee kun jij een jongere uit de jeugdzorg helpen op weg naar zelfstandigheid!
Karel is bijna 18 en hij is dringend op zoek naar een plekje om te wonen. Hij kan door omstandigheden niet meer thuis wonen. Hij woont nu op een opvanglocatie van jeugdhulporganisatie Jeugdformaat en hij wil heel graag een kamer vinden waar hij tussenstap kan zetten naar zelfstandigheid.
Werkt in de horeca
Karel heeft een opleiding gedaan om te gaan werken in de horeca. En dat is hij dit jaar – na het behalen van zijn examen – ook gaan doen. In de toekomst wil hij wel verder leren, maar nu wil hij gewoon lekker werken.
Gezocht: een fijne kamer + af en toe een steuntje
Karel zoekt een kamer (te huur) bij iemand die hem af en toe een steuntje kan geven. Hij heeft nog niet zo vaak gekookt en bij de administratie kan hij ook nog wel wat hulp gebruiken.
Brede lach
Karel is een nette, opgeruimde jongen. Hij houdt dan ook van een schoon huis. Huisdieren vindt hij wel oké, als er maar niet teveel haren zijn ;). Het liefst woont Karel bij een stel of een vrouw alleen, hij wil het liefst niet met andere jongeren in een huis wonen.
Hulp vragen vindt hij best moeilijk. De eerste weken zal hij misschien veel op zichzelf zijn. Het vertrouwen moet rustig groeien. Hij kan ook dagen hebben dat hij liever niet met iemand wil praten, maar op andere dagen zie je hem met zijn humor en brede lach.
Help jij Karel met een tussenstap op weg naar zelfstandigheid?
Heb je zelf een ruimte/kamer te huur (in omgeving Den Haag)? Of is er iemand in jouw netwerk die hem kan helpen met een fijne plek? Laat je gegevens achter via de button hieronder.

JA, IK WIL MEER WETEN

Wat is een ‘Kamer met aandacht’?

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog? Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen kon terugvallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!
Samen met onze partner ‘Kamers met Aandacht’ zoeken we mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen.
Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Dan kun jij hét verschil maken voor een jongere uit de jeugdzorg.
Lees hier meer over dit project.