Woon jij in de regio Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Daarmee kun jij een jongere uit de jeugdzorg helpen op weg naar zelfstandigheid!
Zoë is 21 jaar en op zoek naar een plek in Den Haag waar zij met haar hondje Bowdy kan wonen. Bij iemand met wie ze af en toe een praatje kan maken. Heb jij een kamer te huur voor Zoë? 
Zoë kan door omstandigheden niet meer thuis wonen. Ze woont nu op een tijdelijk adres, waar ze niet kan blijven. Ze wil haar leven weer goed oppakken en daarbij hoort een fijne woonplek. Daarom zoekt ze een kamer (te huur) bij iemand die die haar af en toe ook een beetje aandacht wil geven.
Zo’n ‘kamer met aandacht’ kan haar nog net de extra steun geven die ze nu kan gebruiken, om daarna helemaal zelfstandig te gaan wonen.
Zoë wil graag in Den Haag wonen maar liever niet in Scheveningen. 
Bowdy
Haar hond Bowdy is voor haar een heel belangrijk onderdeel van haar afgeronde therapie geweest en ze wil van Bowdy graag een hulphondje maken. Zoë zoekt dus naar een plek waar Bowdy ook mag wonen.
Van horeca naar hondentrimmer
Zoë heeft een opleiding gevolgd tot keukenassistent en werkt nu in de horeca. Het is haar droom om hondentrimmer te worden.
Zoë vindt goede communicatie heel belangrijk. Ze beschrijft zichzelf als lief, gezellig en een tikje chaotisch. Heel belangrijk vindt zij humor. 
Zoë vindt het heerlijk om met haar hondje te wandelen. En in haar vrije tijd gaat ze graag met vrienden films en series kijken. Sportief is zij ook, want ze doet aan volleybal. 
Hoe kun jij Zoë helpen?
Zoë is best zelfstandig, maar ze vindt het vooral gewoon heel fijn om iemand in de buurt te hebben aan wie ze vragen kan stellen of een praatje mee maken.
Wat Zoë zoekt is een plek waar zij af en toe kan terugvallen op mensen, dat is in deze fase van haar leven, ontzettend belangrijk.

Help jij Zoë met een tussenstap op weg naar zelfstandigheid?

Heb je zelf een ruimte/kamer te huur (in omgeving Den Haag)? Of is er iemand in jouw netwerk die hem kan helpen met een fijne plek? Laat je gegevens achter via de button hieronder.

JA, IK WIL MEER WETEN

Wat is een ‘Kamer met aandacht’?

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog? Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen kon terugvallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!
Samen met onze partner ‘Kamers met Aandacht’ zoeken we mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen.
Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Dan kun jij hét verschil maken voor een jongere uit de jeugdzorg.
Lees hier meer over dit project.