Gezocht: een kamer met aandacht

Help jij een jongere met een tussenstap op weg naar zelfstandigheid?

Thuiswonen tot je op je eigen benen kunt staan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de regio Den Haag zijn er tientallen jongeren tussen de 18 en 23 jaar die vanwege omstandigheden niet thuis maar op een locatie van een jeugdhulporganisatie wonen.

Samen met onze partner ‘Kamers met aandacht’ zoeken we daarom naar kamers in de regio Den Haag voor jongeren die graag op zich zelf willen gaan wonen, maar die ook niet even hun moeder kunnen bellen om te vragen hoe lang de aardappels moeten koken.

Woon jij in de regio Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Daarmee kun jij een jongere uit de jeugdzorg helpen!

De jongeren

We zoeken een plek voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar oud die op dit moment op een locatie van jeugdhulporganisatie Jeugdformaat verblijven. Zij willen graag de stap maken naar zelfstandigheid. Maar zij hebben vaak onvoldoende vangnet, geld of praktische vaardigheden om dat helemaal zelfstandig te doen.
Waar gewone 18-jarige al moeite hebben om zich te redden als ze op kamers gaan, is het voor deze jongeren nog lastiger.
Deze jongeren zijn op zoek naar een tussenstap. Dat is waarmee jij concreet kunt helpen!

Wie zoeken we?

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Er kunnen Kamers met Aandacht worden gerealiseerd bij gezinnen of alleenstaanden, maar ook in studentenhuizen.
Is jouw kamer geschikt?
Het is niet belangrijk hoe groot een kamer is. Ook is een eigen toilet of keuken niet noodzakelijk. Het belangrijkst is dat de kamer voor de jongere betaalbaar is. Een voorwaarde is daarom dat je huurprijs in ieder geval niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie (www.huurcommissie.nl). En in verband met de stabiliteit voor jongeren vragen wij van jou dat je de kamer voor minimaal een jaar verhuurt.

Hoe zit het met de aandacht?

Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel ‘aandacht’ je wilt bieden. Samen met de coördinator bespreek je op welke wijze dit gebeurt. Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het je leuk om samen te sporten? Of help je liever met de administratie? Jongeren zijn op hun beurt bereid om een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen halen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. E wordt daarnaast ook begeleiding aangeboden vanuit de jeugdhulporganisatie. 

Oproep

Karel (17) zoekt een kamer in de omgeving van Den Haag
augustus 23, 2021

Woon jij in de regio Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om…

Read More
Jamaya (17) zoekt een kamer in omgeving Den Haag of Utrecht
juli 22, 2021

Woon jij in de regio Den Haag of Utrecht en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een…

Read More
Inaya (19) zoekt een kamer in Den Haag
juli 14, 2021

Woon jij in de regio Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om…

Read More
Shurendy (20) zoekt een kamer in de omgeving van Den Haag
juni 28, 2021

Woon jij in de regio Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om…

Read More
Ap (21 jaar) zoekt een kamer met aandacht in Den Haag
juni 25, 2021

Woon jij in Den Haag en heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren?…

Read More
Cloé (19 jaar) zoekt een Kamer met Aandacht in Den Haag
april 26, 2021

Op dit moment woont Cloé op een opvanglocatie. Heel graag wil ze de eerste stap zetten naar zelfstandig wonen. Gun jij Cloé…

Read More
Maya (18) zoekt een kamer met aandacht in Den Haag
januari 7, 2021

Maya (18) zoekt een kamer met wat aandacht in Den Haag. Het liefst bij tram 6 in de buurt. Wel zo…

Read More
  • Gun jij een kwetsbare jongere ook een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren?

    NEEM CONTACT OP

  • JIJ BENT is een initiatief van Jeugdformaat. We roepen samen met onze partners alle inwoners en bedrijven in de regio Den Haag op om kwetsbare kinderen een handje te helpen. Iedereen kan iets doen! Bijvoorbeeld door een kamer te verhuren aan een jongere die zelfstandig wil gaan wonen.
    Met jouw tijd en aandacht krijgen deze kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen, kunnen ze tegenslagen makkelijker opvangen en mogen en kunnen ze af en toe weer even kind zijn. Doe jij mee? Jij bent hard nodig!

    LEES MEER OVER JIJ BENT