Wat?
Hulp bij wiskunde, scheikunde en natuurkunde
Hoe vaak?
Minimaal 2 uur per 2 weken
Duur?
1 schooljaar
Welke dag?
In overleg (buiten schooltijd)
Word jij BÈTAMAAT van B.?
B. is een makkelijke, lieve en rustige jongen. Hij vindt het leuk om te kickboksen en gaat daarnaast helemaal op in het gamen. Maar er moet natuurlijk ook huiswerk worden gemaakt ;).
De afgelopen jaren heeft B. een enorm heftige tijd mee gemaakt. Hij woonde op verschillende plekken. Nu woont hij bij een fijn en stabiel pleeggezin in Den Haag.
Het is ongelooflijk knap dat B. in het afgelopen jaar met succes de brugklas VMBO-TL (MAVO) heeft afgerond. Hij heeft alleen best veel moeite met de bètavakken (wiskunde, scheikunde en natuurkunde). Dit kan een struikelblok worden komend jaar en dat willen wij voor zijn. Helaas is er vanuit school geen mogelijkheid voor bijles. Ook zijn pleegouders zijn niet in staat hem op dit gebied te ondersteunen. Daarom zoeken wij iemand die B. hierbij kan helpen.
Wil jij B. helpen door hem één keer per twee weken te ondersteunen bij zijn bètavakken?
Wie zoeken we?
– Jij bent goed in bètavakken en in lesstof uitleggen
– Jij bent geduldig, positief, betrouwbaar, discreet en een volhouder
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als maatje direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeder(s). Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken wij vrijwilligers die met beide benen op de grond staan en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen aan de slag!
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
– Een vrijwilligersvergoeding.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! 😉 Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening. Voor Jijbent.org/Jeugdformaat is dit kosteloos.

UPDATE

YES! We hebben inmiddels een match voor B! Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!

Blijf op de hoogte van onze nieuwe oproepen voor Maatjes!

Laat je gegevens achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.
Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!

JA, HOU ME OP DE HOOGTE