Hoe vaak?
1x per week
Duur?
Minimaal 6 maanden                                 
Welke dag?
W
oensdagmiddag of een weekenddagdeel
Wat?
Samen op stap (bijvoorbeeld naar een kinderboerderij, koekjes bakken of spelletjes spelen) 
Word jij STAPMAAT van B. of STAPMAAT van D.?
B. (7) is een zorgzaam en zachtaardig meisje. Ze houdt echt van meidendingen zoals zingen, dansen en kletsen maar vindt het ook leuk om nieuwe dingen te ontdekken en er samen op uit te gaan.
Haar broertje D. (4) is energiek, enthousiast en ondernemend. Voor hem is het belangrijk dat hij zijn energie kwijt kan. Rennen, klimmen en lekker buiten ravotten zijn belangrijk voor hem. Hij doet dit het liefst samen, dat vind hij wel zo gezellig. 🙂
B., D. en hun jongere broertje hebben enige tijd in een pleeggezin gewoond. Omdat moeder, na een moeilijke periode, hard heeft gewerkt om nu een stabiel thuis te creëren, gaan de kinderen weer bij haar wonen. Moeder heeft weinig financiële middelen en helaas geen groot netwerk om op terug te vallen. Een Stapmaat voor B. en D. zou dus ontzettend fijn zijn. Hierdoor krijgen de kinderen 1-op-1 aandacht van iemand die er echt speciaal alleen voor hun is en krijgt hun moeder meer ruimte om haar aandacht te verdelen over haar andere kinderen.
Daarom zoeken wij 2 vrijwilligers die dit gezin willen helpen.
Wil jij er voor zorgen dat moeder even ontlast wordt door B. of D. er lekker mee op uit te nemen? Misschien is het leuk om samen met een vriend, buurvouw, familielid etc. deze uitdaging aan te gaan. Het is wenselijk dat de kinderen beide een eigen maatje krijgen maar op zijn tijd samen op stap is zeker een optie.
Wie zoeken we?
– Jij bent bij voorkeur woonachtig in Rijswijk
– Jij bent 21 jaar of ouder
– Jij bent (kind-)vriendelijk, positief, betrouwbaar, discreet, verdraagzaam, flexibel en je hebt een lange adem
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Stapmaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeder(s). Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken wij vrijwilligers die met beide benen op de grond staan en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op stap!
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
– Een vrijwilligersvergoeding
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! 😉 Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening. Voor Jijbent.org/Jeugdformaat is dit kosteloos.

UPDATE

We hebben inmiddels flink wat reacties binnen. Super! Dank aan iedereen die onze oproep heeft gedeeld en/of heeft gereageerd. We nemen snel contact op.  Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren voor B. en D. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!

Blijf op de hoogte van onze nieuwe oproepen voor Maatjes!

Laat je gegevens achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.
Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!

JA, HOU ME OP DE HOOGTE