Hoe vaak?
2x per maand
Welke dag?
Zaterdagmiddag
Van waar naar waar?
Van hun opa en oma (in Den Haag) naar hun moeder (in Zoetermeer). Ze hoeven niet terug te worden gebracht, dit wordt geregeld door familie.
Duur?
Tot en met 31 december 2021.
Word jij REISMAAT van deze twee broertjes?
K. (12) en M. (11) wonen bij opa en oma in Den Haag. Twee keer per maand gaan ze op zaterdagmiddag naar hun moeder toe in Zoetermeer en logeren daar dan een nachtje. Het is heel belangrijk voor hun ontwikkeling dat deze twee jongens dit contact met hun moeder kunnen onderhouden. Ze vinden het ook erg fijn om bij hun moeder te zijn en kijken uit naar ieder bezoek. Maar helaas hebben zowel moeder en opa en oma geen auto. Daarom zoeken wij iemand die hierin de broertjes, moeder en opa en oma kan helpen.
K. is een serieuze jongen, hij wordt vaak een beetje te oud ingeschat, terwijl hij het heel fijn vindt om gewoon nog even kind te zijn. M. is heel makkelijk in de omgang en erg behulpzaam. Hij houdt van grapjes maken en krijgt dan ook vaak de slappe lach. Ook op serieuze momenten;).
Wil jij er voor zorgen dat K. en M. twee keer per maand op zaterdagmiddag rond 13.00 uur bij hun moeder zijn? De terugweg wordt door een familielid opgepakt.  
Wie zoeken we?
– Jij bent woonachtig in Den Haag
– Jij hebt een auto tot je beschikking
– Jij bent 21 jaar of ouder
– Jij bent (kind-)vriendelijk, geduldig, stressbestendig, betrouwbaar en discreet
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Reismaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeders. Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken we iemand die met beide benen op de grond staat en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op reis!
Wij maken naast de vaste Reismaten gebruik van een flexpool aan Reismaten. Als je dus een keer niet kunt omdat je met vakantie bent, ziek bent of andere verplichtingen hebt, dan kunnen we hiervoor een flexibele Reismaat inzetten.
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk. 😉 Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening (eventuele kosten hiervoor worden vergoed door Jeugdformaat).

UPDATE

YES! We hebben een nieuwe reismaat gevonden voor deze twee broers! Te gek! Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren op deze oproep. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.

 

Maatje voor een kwetsbaar kind

Er zijn 12.000 kinderen in regio Den Haag die problemen hebben thuis. Soms kunnen ze daardoor ook tijdelijk niet meer thuis wonen. Deze kinderen hebben vaak al een hoop meegemaakt. En dat maakt hen kwetsbaar. Zij kunnen daarom heel goed wat extra steun van een maatje gebruiken. Heb jij af en toe tijd om met één van deze kinderen samen wat te ondernemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Hier lees je meer over hoe het werkt. Wil je onze nieuwe oproepen voor Maatjes ontvangen per mail?
Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!