We zoeken een maatje voor D. in de regio Den Haag.

Hoe vaak?
In overleg maar de voorkeur heeft 1x per week
Duur?
Minimaal 1 jaar
Welke dag?
D. heeft een vol sportief programma. De vrijdagmiddag heeft daarom de voorkeur maar ook dit kan in overleg besloten worden. 
Wat?
Wij zijn op zoek naar een mannelijke Stapmaat tussen de 25 en 40, die net als D. enorm sportief is en ervan houdt om fysiek uitgedaagd te worden. Iemand die met D. wil sporten maar ook samen op stap wil gaan en voor hem een vriend wil zijn.  
Word jij STAPMAAT van D.?
De vijftienjarige D. is hele leuke sportieve jongen. Hij is sociaal en eerlijk. Maar als het moeilijk wordt kan hij zich ook terugtrekken. Voor zijn leeftijd is hij al aardig volwassen. Hij kan zich dan ook goed verwoorden en denkt na over wat hij zelf zegt maar ook wat een ander zegt. Wat zorgt dat hij scherp en grappig uit de hoek kan komen.
Sporten is zijn lust en zijn leven. Dat doet hij graag en veel! Zo staat hij gemiddeld 6 keer per week op het voetbalveld. En het liefst gaat hij daarnaast ook nog fietsen, zwemmen, skateboarden of allerlei andere sporten doen. Hij houdt van alle sporten en de uitdaging die daar bij komt kijken. Hij legt die ‘sport-lat’ hoog voor zichzelf en doet er momenteel alles voor om profvoetballer te worden. Maar hij is realistisch en zegt zelf dat wanneer dit niet lukt, hij toch een hele mooie periode heeft gehad in zijn leven om hiervoor te gaan.
D. zit in een speciale sportklas. Net als alle andere pubers heeft hij niet altijd zin om zijn huiswerk te maken. Maar als hij ervoor gaat zitten haalt hij goede cijfers. Naast school en sport, gamed hij graag. Lekker Fortnite spelen, maar dat doet hij het liefst alleen.
D. woont in een pleeggezin in Westland samen met pleegmoeder en (pleeg)zussen. Als enige jongen in huis maakt dat het niet altijd even makkelijk.
Voor D. zoeken we een gezellige sportieve ‘gast’ die wel houdt van een wedstrijdje/uitdaging. Die het leuk vindt om er af en toe samen op uit te gaan. Of die, straks als dat weer mag, misschien een keer komt kijken bij zijn wedstrijd of training. Maar ook iemand die er echt voor hem is en met wie hij kan praten over dingen in het leven. En die hem soms kan laten zien dat er meer is dan sport 🙂
Wil jij voor D. die mannelijke ‘maat’ zijn die hij zo verdient?
Wie zoeken we?
– Jij bent tussen de 25 en 40 jaar oud
– Je bent iemand die interesse toont, humor heeft en houdt van een sportieve uitdaging.
– Jij bent (kind-)vriendelijk, positief, betrouwbaar, discreet en flexibel.
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Stapmaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeder(s). Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken wij vrijwilligers die met beide benen op de grond staan en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op stap!
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
– Een vrijwilligersvergoeding
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening (eventuele kosten hiervoor worden vergoed door Jeugdformaat).

UPDATE

YES! We hebben inmiddels flink wat reacties voor D.!  Echt super. We gaan snel met iedereen contact opnemen. Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.

Maatje voor een kwetsbaar kind

Er zijn 12.000 kinderen in regio Den Haag die problemen hebben thuis. Soms kunnen ze daardoor ook tijdelijk niet meer thuis wonen. Deze kinderen hebben vaak al een hoop meegemaakt. En dat maakt hen kwetsbaar. Zij kunnen daarom heel goed wat extra steun van een maatje gebruiken. Heb jij af en toe tijd om met één van deze kinderen samen wat te ondernemen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hier lees je meer over hoe het werkt.
Wil je onze nieuwe oproepen voor Maatjes ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!