Gezocht: Reismaat in de omgeving van Rijswijk

Hoe vaak?
1x per week
Wanneer?
Woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur
Duur?
Eén hockeyseizoen
Van waar naar waar?
Van huis naar hockeytraining en terug in Rijswijk (met de auto 7 min, met de fiets 4 min).

Word jij REISMAAT van D.?

D. (8) is een zorgzaam en zachtaardig meisje. Ze houdt echt van meidendingen zoals zingen, dansen en kletsen maar ze heeft daarnaast een grote wens; ze wil dolgraag op hockey!
D. woont met haar broertjes en moeder in Rijswijk. Ze hebben de afgelopen jaren als gezin heel veel meegemaakt. Inmiddels gaat het goed en is er ruimte voor sport. D. kan niet wachten tot ze op hockey zit, alleen is er één probleempje… haar moeder heeft niet de mogelijkheid om haar op woensdagmiddag om 17.00 uur te brengen en om 18.00 uur te halen.
Haar moeder doet enorm haar best en zit met school, stage en de andere kinderen. Ook in de omgeving is er op dit moment niemand die dit ritje op zich kan nemen. D. is nog te jong om deze route zelf te fietsen en dat is natuurlijk ook niet zo heel gezellig. 🙂
Sporten is zo belangrijk, gezond en leuk voor een kind. Helemaal voor een kwetsbaar kind. Daarom willen wij heel graag een Reismaatje voor D. vinden!
Wil jij D. één keer per week begeleiden naar hockey en terug?
De training is op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 in Rijswijk. De hockeyclub is heel dichtbij het huis van D., je kan er dus zowel met de auto als met de fiets heen.
Wie zoeken we?
– Jij bent bij voorkeur woonachtig in Rijswijk
– Jij bent 21 jaar of ouder
– Jij hebt een auto of fiets tot je beschikking
– Jij bent (kind-)vriendelijk, geduldig, stressbestendig, betrouwbaar en discreet
– Jij bent altijd stipt op tijd. Wel zo handig:)
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Reismaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeders. Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken we iemand die met beide benen op de grond staat en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op reis!
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk ;). Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening (eventuele kosten hiervoor. worden vergoed door Jeugdformaat).

UPDATE

YES! We hebben inmiddels een maatje gevonden voor D.! Echt super. Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.

 

 

Help jij ons om kwetsbare kinderen en jongeren in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN