Hoe vaak?
1x per week
Duur?
Minimaal 1 jaar
Welke dag?
In overleg
Wat?
Samen op stap, shoppen, bakken, spelletjes spelen, muziek luisteren en veel lol maken. Voor K. zijn we op zoek naar een soort van “grote nicht” (iemand tussen de 21 en 30 jaar oud) bij wie zij zich vertrouwd voelt en kan kletsen over meidendingen.
Word jij STAPMAAT van K.?
De vijftienjarige K. is een stoere, slimme, sportieve meid met veel humor. Ze is lekker energiek en het liefst gaat ze samen met jou in de hoogste achtbaan. 🙂 Hoe meer avontuur, hoe beter! Ze is een echte flapuit, die zegt wat ze denkt maar met een hart van goud.
K. heeft in haar jonge leven al heel wat moeten doorstaan. Ze woont momenteel samen met haar zusje in een fijn pleeggezin in Zoetermeer. Ze heeft nauw contact met haar vader waar ze ook vaak verblijft in Rijswijk. Het afgelopen jaar heeft K. een waanzinnig positieve ontwikkeling doorgemaakt, waar ze zelf hard aan heeft gewerkt. Ze verdient echt een maatje, iemand die er alleen voor haar is. Ze kan niet wachten om iemand te ontmoeten en hiermee samen op avontuur te gaan. 🙂
Bij K. is nog niet zo lang geleden een vorm van autisme gediagnosticeerd. Dat uit zich bij haar in ongeremd enthousiasme. Ze kan volledig in dingen opgaan en bijvoorbeeld in no time een hele boekenreeks uitlezen. Of bijvoorbeeld helemaal idolaat zijn van een band of alles op alles willen zetten om zangeres te worden. Maar K. kan ook overprikkeld raken. Bijvoorbeeld in een drukke volle klas met jongeren. Inmiddels weet ze hier goed mee om te gaan door een koptelefoon op te zetten om tot rust te komen.
Als maatje van K. zoeken we iemand die goed kan luisteren naar haar.  Die stevig in de schoenen staat en duidelijk kan communiceren. Maar ook vooral af en toe lekker gek met haar kan doen.
Het is voor K. belangrijk dat er veel structuur is. Dat heeft ze nodig. Haar hoofd kan snel vol zitten. Ze kan zich dan zorgen maken om de kleinste dingen. Met haar pleegmoeder kan ze goed praten. Maar helaas moet die haar aandacht verdelen over meerdere kinderen en is de 1-op-1 aandacht voor K. beperkt.
K. zou daarom heel graag een maatje willen die er speciaal voor haar is. Een soort “grote nicht”. Met wie ze kan praten over meidendingen en waar ze soms even lekker gek mee kan doen. Samen shoppen, tennissen (kan ze goed) of pannenkoeken bakken (is ze gek op!).
Wil jij K. de 1-op-1 aandacht geven die ze verdient? Vind jij het leuk om af en toe op stap te gaan met K. en samen leuke dingen te doen?
Wie zoeken we?
– Jij bent tussen de 21 en 30 jaar oud
– Je bent iemand die duidelijk communiceert, je afspraken nakomt, humor heeft, lekker gek kan doen en K. soms een beetje kan afremmen.
– Jij bent (kind-)vriendelijk, positief, betrouwbaar, discreet, verdraagzaam, flexibel en je hebt een lange adem.
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Stapmaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeder(s). Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken wij vrijwilligers die met beide benen op de grond staan en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op stap!
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
– Een vrijwilligersvergoeding
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening. Voor Jijbent.org/Jeugdformaat is dit kosteloos.

UPDATE

YES! We hebben inmiddels flink wat reacties voor K.!  Te gek! We gaan snel met iedereen contact opnemen. Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.

Maatje voor een kwetsbaar kind

Er zijn 12.000 kinderen in regio Den Haag die problemen hebben thuis. Soms kunnen ze daardoor ook tijdelijk niet meer thuis wonen. Deze kinderen hebben vaak al een hoop meegemaakt. En dat maakt hen kwetsbaar. Zij kunnen daarom heel goed wat extra steun van een maatje gebruiken. Heb jij af en toe tijd om met één van deze kinderen samen wat te ondernemen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hier lees je meer over hoe het werkt.
Wil je onze nieuwe oproepen voor Maatjes ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!