GEZOCHT: Een reismaat uit Den Haag voor een kwetsbare moeder, zodat haar twee jongere kinderen haar met regelmaat kunnen blijven zien.

Hoe vaak?
1x per 2 weken
Welke dag?
Woensdagmiddag op oneven weken
Van waar naar waar?
Van de opvanglocatie waar moeder verblijft (Den Haag-Madestein) naar het pleeggezin (Delft) van haar twee kinderen, en weer terug.
Word jij REISMAAT van een moeder van twee jonge kinderen?
T. (meisje-7) en N. (jongen-11) wonen in Delft bij een pleeggezin. Eén keer per twee weken komt hun moeder M. op woensdagmiddag bij hun op bezoek. Dit verloopt momenteel niet soepel. M. kan niet met het openbaar vervoer reizen en er is helaas niemand in hun omgeving die deze rit structureel kan maken. Hierdoor weten zowel M. als haar kinderen niet waar ze aan toe zijn, duurt een bezoek soms korter dan gepland of gaat het helemaal niet door. Dat is natuurlijk niet fijn en zeker niet de bedoeling.
Het is ongelooflijk belangrijk voor deze jonge kinderen dat zij met regelmaat contact hebben met hun moeder. Daarom zijn wij op zoek zijn naar iemand die moeder iedere twee weken wil wegbrengen en ophalen.
M. is samen met haar twee kinderen gevlucht. Eenmaal in Nederland was zij door de traumatische ervaringen niet in staat om voor de kinderen te zorgen. Nadat de kinderen eerst op een opvanglocatie hebben gewoond, wonen zij nu in een fijn pleeggezin en gaat het goed met hun.
M. verblijft in een opvanglocatie. Zij spreekt heel beperkt Nederlands en is in het begin stil bij nieuwe mensen. Dit neemt af naarmate ze vaker contact met iemand heeft.
Wil jij er voor zorgen dat T. en N. hun moeder om de week kunnen zien op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur?
Er is ruimte voor de Reismaat om gedurende het bezoek elders in het huis te wachten.
Wie zoeken we?
– Jij bent bij woonachtig in Den Haag of woont in de buurt van Den Haag Madestein
– Jij hebt een auto tot je beschikking
– Jij bent 21 jaar of ouder
– Jij bent, geduldig, betrouwbaar en discreet
– Het kan handig zijn als je Berbers spreekt maar is zeker niet noodzakelijk
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Reismaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeders. Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken we iemand die met beide benen op de grond staat en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op reis!
Wij maken naast de vaste Reismaten gebruik van een flexpool aan Reismaten. Als je dus een keer niet kunt omdat je met vakantie bent, ziek bent of andere verplichtingen hebt, dan kunnen we hiervoor een flexibele Reismaat inzetten.
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk. Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.
Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening (eventuele kosten hiervoor worden vergoed door Jeugdformaat).

 

Help jij ons om kwetsbare kinderen en jongeren in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN