Hoe vaak?
1x in de twee weken
Welke dag?
Zaterdagmiddag
Van waar naar waar?
Van haar oma (Ypenburg) naar de scouting (Den Haag, Ockenburgh) en weer terug.
Word jij REISMAAT van S.?
S.(13) woont sinds een jaar in een pleeggezin in Den Haag. Om de week logeert ze in het weekend bij haar oma in Ypenburg. Dat vindt ze leuk en dat gaat heel goed. Maar in dat weekend mist ze wel de scouting op zaterdagmiddag. Het lukt oma niet om haar daarheen te brengen. De scouting is voor S. erg belangrijk. Omdat ze veel heeft meegemaakt geeft de scouting haar naast veel plezier ook structuur. En dat heeft ze nodig, die houvast doet haar goed. Daarom zoeken we iemand die wil helpen om S. naar de scouting te brengen en weer terug.
S. is een lieve spontane meid die soms wat nukkig kan zijn. Maar tegelijkertijd ook veel grapjes kan maken. Ze houdt van dansen, tik tok en knutselen. En van de scouting! De ouders van S. zijn momenteel uit beeld. Het contact met oma is fijn en goed.
Wil jij ervoor zorgen dat S. twee keer per maand op zaterdagmiddag (als ze bij haar oma is) van 13:00-15:00 naar de scouting kan gaan? 
Wie zoeken we?
– Jij bent bij voorkeur woonachtig in Den Haag, liefst in de buurt Ockenburgh/Loosduinen zodat je tussendoor thuis kan wachten
– Jij hebt een auto tot je beschikking
– Jij bent 21 jaar of ouder
– Jij bent (kind-)vriendelijk, geduldig, stressbestendig, betrouwbaar en discreet
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Reismaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeders. Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken we iemand die met beide benen op de grond staat en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op reis!
Wij maken naast de vaste Reismaten gebruik van een flexpool aan Reismaten. Als je dus een keer niet kunt omdat je met vakantie bent, ziek bent of andere verplichtingen hebt, dan kunnen we hiervoor een flexibele Reismaat inzetten.
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk. 😉 Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

Let op: Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de screening (eventuele kosten hiervoor. worden vergoed door Jeugdformaat).

UPDATE

YES! We hebben inmiddels flink wat reacties voor S.!  Te gek! We gaan snel met iedereen contact opnemen. Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.

Maatje voor een kwetsbaar kind

Er zijn 12.000 kinderen in regio Den Haag die problemen hebben thuis. Soms kunnen ze daardoor ook tijdelijk niet meer thuis wonen. Deze kinderen hebben vaak al een hoop meegemaakt. En dat maakt hen kwetsbaar. Zij kunnen daarom heel goed wat extra steun van een maatje gebruiken. Heb jij af en toe tijd om met één van deze kinderen samen wat te ondernemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Hier lees je meer over hoe het werkt. Wil je onze nieuwe oproepen voor Maatjes ontvangen per mail?
Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!