We zoeken een maatje voor Y. (13) in de regio Den Haag.

Hoe vaak?
In overleg maar de voorkeur heeft 1x per week
Duur?
Minimaal 1 jaar
Welke dag?
Zaterdag of zondag
Wij zijn op zoek naar een volwassen en authentieke Stapmaat met een vrije geest. Iemand die het leuk vindt om samen met Y. het leven te ontdekken en gedeelde interesses te beleven. Zoals mode, verhalen, toneel, dans, koken, bakken. En die vooral ook lekker met Y. wil lachen en kletsen. πŸ™‚
Word jij STAPMAAT van Y.?
Toen onze collega Madeleine naar het kennismakingsgesprek met Y. ging, wist zij dat zij kennis ging maken met een creatieve en zorgzame jongen. Eenmaal daar zag zij een spontaan en meisjesachtig mooi mens. Bij Y. draait het niet om labels of hokjes (al kan hij stiekem zelf best een heel uitgesproken puber zijn en zwart-wit denken:)). Maar als je aan hem vraagt wie hij is, denkt hij eerst even na en zegt dan zelfverzekerd; β€œIk ben eigenlijk gewoon mezelf, ik ben Y.!”
De dertienjarige Y. woont in een pleeggezin. Hij zit op een middelbare school voor theater, dans en zang. Y. heeft daar veel vriendinnen met wie hij het erg naar zijn zin heeft. Hij besteed veel tijd aan toneel en tapdans en hij zou graag een opleiding gaan doen gericht op mode. Hij weet daar al bijzonder veel van af.
Y. is heel nieuwsgierig. Heeft iets zijn interesse? Dan gaat hij zich er flink in verdiepen. Hij is gevoelig, maar hij laat mensen niet te dichtbij komen. Hij vindt uiterlijk belangrijk, maar heeft soms moeite om daar invulling aan te geven.
Y. valt op en durft zichzelf te zijn. Hij valt daardoor voor sommige mensen buiten de β€œnorm”. Hij zoekt vooral een maatje die zijn ontwikkelende β€˜ik’ helemaal accepteert. Daarnaast is het natuurlijk superleuk als zijn maatje net al hij een creatieveling is en van shoppen, social-media en kunst en cultuur houdt.
Wij zijn voor Y. op zoek naar een zelfverzekerd, gezellig en liefdevol persoon. Bij voorkeur iemand die zich, op zijn of haar eigen manier, herkent in Y.
Wil jij voor Y. dat maatje zijn die hij zo verdient?
Wie zoeken we?
– Jij bent bij voorkeur tussen de 25 en 35 jaar oud, zodat jullie dezelfde taal spreken:)
– Je bent iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat, open-minded is en affiniteit heeft met mode en/of theater
– Jij bent (kind-)vriendelijk, positief, betrouwbaar, discreet en flexibel.
Als vrijwilliger van JIJ BENT kom je als Stapmaat direct in contact met een kwetsbaar kind en met de opvoeder(s). Deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt en de opvoeders staan geregeld onder druk. Daarom zoeken wij vrijwilligers die met beide benen op de grond staan en zijn een screening en training onderdeel van het proces. Zo kan je goed voorbereid samen op stap!
Wat kun jij van ons verwachten?
– Goede en professionele begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.
– Een vrijwilligersvergoeding.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in!

UPDATE

YES! We hebben inmiddels een maatje gevonden voor Y.! Echt super. Dit betekent dat je nu niet meer kunt reageren. Maar er komen meer oproepen aan. Wil je onze nieuwe oproepen ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is.

Maatje voor een kwetsbaar kind

Er zijn 12.000 kinderen in regio Den Haag die problemen hebben thuis. Soms kunnen ze daardoor ook tijdelijk niet meer thuis wonen. Deze kinderen hebben vaak al een hoop meegemaakt. En dat maakt hen kwetsbaar. Zij kunnen daarom heel goed wat extra steun van een maatje gebruiken. Heb jij af en toe tijd om met één van deze kinderen samen wat te ondernemen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hier lees je meer over hoe het werkt.
Wil je onze nieuwe oproepen voor Maatjes ontvangen per mail? Laat je gegevens hier achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!