Maatje voor een jonge vluchteling

Lang niet iedereen kent de feiten en weet wat het werkelijk betekent om vluchteling te zijn. Vluchten; het verlaten van je land van herkomst, het achterlaten van familieleden, loslaten van het vertrouwde, is geen gemakkelijke opgave.

In de regio Den Haag zijn er 130 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s). Het zijn jongeren met een verhaal. Jongeren die veerkrachtig zijn en op jonge leeftijd vrienden en familie hebben moeten achterlaten.

Een maatje maakt het verschil

Deze jongeren willen heel graag Nederlands leren praten en schrijven. Dat is belangrijk voor hun taalontwikkeling en voor hun toekomstkansen in Nederland. School wordt hierdoor minder moeilijk en ook het vinden van een (bij)baan behoort dan tot de mogelijkheden.

Hoe kun je helpen?

Afleiding in de vorm van nieuwe sociale contacten en leuke activiteiten helpt hen om af en toe wat minder alleen te zijn. De invulling daarvan kan van alles zijn. Waar hou jij van?
Heb jij een uurtje per week of per maand over? Deze jongeren zijn blij met ieder contact uurtje. Ook als dat de ene week anders is dan de andere week.

Wie zoeken we?

Ben je iemand die het initiatief wil nemen in contact. Heb jij wat tijd over en vind je het leuk om een nieuwe vriend te ontmoeten? Dan zoeken we jou!
  • Schrijf je in voor onze reservelijst!

    We hebben heel veel reacties gehad, echt super! Daarom zoeken we op dit moment even geen maatjes. Schrijf je in voor onze reservelijst. Als we weer op zoek zijn, laten we het zo snel mogelijk weten. Vooral doen dus!

    JA, HOU ME OP DE HOOGTE