5 jonge vluchtelingen in Delft zoeken een maatje. Iemand met wie ze af en toe wat leuks kunnen doen. Heb jij af en toe tijd over om met een jongere Nederlands te praten of te appen. En wil jij hem onze Nederlandse gewoontes van dichtbij laten ervaren?

De komst van vluchtelingen in Nederland maakt veel los. Lang niet iedereen kent de feiten en weet wat het werkelijk betekent om vluchteling te zijn. Vluchten; het verlaten van je land van herkomst, het achterlaten van familieleden, loslaten van het vertrouwde, is geen gemakkelijke opgave.
In de regio Den Haag zijn er 130 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s). Het zijn jongeren met een verhaal. Jongeren die veerkrachtig zijn en op jonge leeftijd vrienden en familie hebben moeten achterlaten.
Deze jongeren willen heel graag Nederlands leren praten en schrijven. Dat is belangrijk voor hun taalontwikkeling en voor hun toekomstkansen in Nederland. School wordt hierdoor minder moeilijk en ook het vinden van een (bij)baan behoort dan tot de mogelijkheden.
Hoe kun je helpen?
Afleiding in de vorm van nieuwe sociale contacten en leuke activiteiten helpt hen om af en toe wat minder alleen te zijn. De invulling daarvan kan van alles zijn. Samen een kopje koffie drinken in de stad, een spelletje ‘wie is het’ om spelenderwijs de taal te leren. Samen koken of gewoon een wandeling door de stad. Waar hou jij van?
Hoe vaak?
Heb jij een uurtje per week of per maand over? Deze jongeren zijn blij met ieder contact uurtje. Ook als dat de ene week anders is dan de andere week.
Wie zoeken we?
Ben je iemand die het initiatief wil nemen in contact. Heb jij wat tijd over en vind je het leuk om een nieuwe vriend te ontmoeten? 

Laat dan nu weten dat je geïnteresseerd bent via de button. Dan gaan we samen kijken wat er bij jou past en voor wie jij een maatje kunt zijn!

MELD JE AAN

Maatje worden buiten Delft? 
Woon je niet in Delft maar zou je wel graag maatje willen zijn van een jonge vluchteling? Schrijf je dan hier in voor onze reservelijst. Als we weer nieuwe maatjes nodig hebben, dan laten we je het zo snel mogelijk weten. Vooral doen dus! Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren waarop jij iets kunt betekenen voor een kwetsbaar kind/jongere. Benieuwd? Check het hier