Help jij een kwetsbare brugklasser om een goede start te maken?

Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen. Leuk, maar natuurlijk ook altijd weer een spannend moment. Zeker als je de overstap gaat maken naar het voortgezet onderwijs!
Voor sommige kwetsbare kinderen kan die overstap extra lastig zijn. Want niet iedere brugklasser kan terugvallen op zijn ouders. Dat kan zijn omdat het bijvoorbeeld in het gezin niet goed gaat. Door problemen met financiën, over overbelasting van ouders. Soms is er sprake van een taalbarrière of kunnen ouders niet de hulp kunnen bieden die een leerling nodig heeft.
In die gevallen kun jij als thuismentor hét verschil maken. Zodat zo’n kind uit een kwetsbare situatie toch een goede start kan maken op school. Lijkt jou het mooi om zo concreet een jongere te kunnen helpen?

JA, IK WIL MEER WETEN

Wat ga je doen?
Onze partner Jong Perspectief koppelt jou als vrijwillige thuismentor aan een leerling die de overstap maakt van groep 8 naar Voortgezet Onderwijs.
Samen start je op als het nieuwe schooljaar begint. Bij de hulp kun je denken aan structuur bieden, helpen met het huiswerkplannen, overhoren, oefenen van de Nederlandse taal, begrijpend lezen en werken aan zelfvertrouwen. Als vrijwilliger bouw je samen een band op met de leerling en maakt de overstap een stukje makkelijker.
Misschien had jij bij deze spannende overstap ook graag iemand naast je gehad?
Hoe vaak?
1x per week voor een paar uur
Welke dag?
In overleg
Wie zoeken wij?
– Je woont in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland. Of je vind het niet erg om hiernaartoe te reizen.
– Wij vragen of je 1 keer per week voor 1,5 à 2 uur de tijd hebt om een leerling thuis te ondersteunen voor een periode van max 1,5 jaar.
–  Vanaf 18 jaar kun je vrijwilliger/ thuismentor worden. Ook hbo studenten kunnen stagelopen bij Jong Perspectief.
– Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en je kunt je verplaatsen in een leerling die de overstap doet naar VO.
– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.
Omdat dit een project is van Jong Perspectief word je vrijwilliger bij deze organisatie. Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Jong Perspectief ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.
Wat kun jij verwachten als vrijwilliger/thuismentor?
– Persoonlijke begeleiding. Zoals intervisie en themabijeenkomsten.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– Een vrijwilligersvergoeding.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! Omdat je heel concreet verschil maakt voor een kwetsbaar kind. Je maakt die spannende overstap naar het VO echt een stukje makkelijker. En geeft heel veel energie terug. We zien dagelijks hoe blij onze vrijwilligers daar van worden! 🙂

Maak jij heel concreet het verschil? JIJ BENT onmisbaar!

Meer weten? Laat via de button hieronder je gegevens achter!

JA, IK WIL MEER WETEN

 

Help jij ons om kwetsbare kinderen en jongeren in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN