Zorg jij als vakantiemaatje voor een onvergetelijke zomer voor een kwetsbaar kind?

De zomervakantie staat voor de deur. En daar kijken de meeste kinderen heel erg naar uit. Maar er zijn ook kinderen voor wie de zomervakantie best lang is. Kinderen in kwetsbare gezinnen, die vaak niet op vakantie kunnen gaan, maar de zomer gewoon thuis doorbrengen.
Onze samenwerkingspartner Jong Perspectief koppelt deze zomer een maatje aan kinderen uit deze kwetsbare gezinnen, zodat deze kinderen ook een topvakantie hebben. Heb jij deze zomer tijd en zin om het verschil te maken voor een kwetsbaar kind? Of lijkt het je leuk om samen met je hele gezin vakantiemaatje te zijn en met z’n allen op stap te gaan?

UPDATE

Wij zijn super blij! We hebben veel aanmeldingen ontvangen. Daar gaat Jong Perspectief nu eerst mee aan de slag. Dat betekent dat het nu niet meer mogelijk is om je aan te melden voor vakantiemaatje. Maar niet getreurd,  er is nog meer waarbij jij verschil kunt maken voor kwetsbare jongeren. Onderaan de pagina lees je meer!

 

Wanneer?
3 weken achter elkaar tijdens deze zomervakantie
Hoe vaak?
2x per week voor een paar uur
Welke dag?
In overleg
Het gaat om kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar die wonen in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland. Samen ga je op pad om leuke activiteiten te ondernemen. Eén op één tijd waarbij een kind even helemaal zichzelf kan zijn. Iets leuks doen waar ouders niet altijd tijd of ruimte voor hebben.
Wie zoeken we?
– Je woont in de omgeving van Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland. Of je vind het niet erg om hier naar toe te reizen.
– Je bent tussen minimaal 16 jaar oud. Vanaf 18 jaar kun je zelfstandig maatje worden. Ben je 16 of 17 jaar dan kun je als duo maatje worden.
– Je bent iemand die interesse toont en het leuk vindt om dingen te bedenken om met een kind te ondernemen.
– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.
– Je kunt ook met je hele gezin vakantiemaatje(s) worden!
Omdat dit een project is van Jong Perspectief word je vrijwilliger bij deze organisatie. Als vrijwilliger volg je vooraf een informatiebijeenkomst. Voor alle vrijwilligers vraagt Jong Perspectief ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.
Wat kun jij verwachten als maatje?
– Persoonlijke begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– Een vrijwilligersvergoeding.
Wat krijg je nog meer?
Heel veel karmapunten natuurlijk! Omdat je echt verschil maakt in het leven van een kwetsbaar kind.

Zorg jij voor onvergetelijke zomer voor een kwetsbaar kind?

 

Help jij ons om kwetsbare kinderen en jongeren in de Regio Den Haag te steunen?

Wie je ook bent. Of je nu veel of weinig tijd hebt. Iedereen kan iets voor deze kinderen betekenen. Van een klein tot een groot gebaar. Jij bent onmisbaar!

BEKIJK HOE JIJ KUNT HELPEN