R. (15): โ€œKan ik met mijn speciaal onderwijs later ook dit werk doen?.โ€

Afgelopen week kregen vier pleegkinderen van Jeugdformaat ; R. (15) B. (16) C. (12) en D.(12), een exclusieve rondleiding achter de schermen van de RijswijkseSchouwburg. Voor R. kreeg deze middag een wel heel bijzonder vervolg..

De rondleiding begon meteen helemaal in stijl. De kinderen mochten naar binnen via de artiesteningang en kregen allemaal een eigen kleedkamer. Daarna werden ze door team van de schouwburg meegenomen behind-the-scenes en kregen ze uitleg over de geheimen van de theatertechniek. Heel tof en soms ook behoorlijk spannend.. je moet geen hoogtevrees hebben! ๐Ÿ™‚
Hoe zorg je er voor dat die sterren op het toneel zo kunnen stralen? Wie zet de โ€˜spotโ€™ nou eigenlijk aan? Hoe werkt het geluid? En hoe verander je van decor?
C. wilde ook graag een keer op het podium staan, zingend met de spot aan. En R. mocht dat technisch regelen. We zagen allevier de kinderen genieten, maar voor R. was het extra speciaal.
โ€œKan ik met mijn speciaal onderwijs later ook dit werk doen.โ€? vroeg hij. โ€œAls je wilt en er hard voor werkt, zeker wel.โ€, was het antwoord van theatertechnicus Jorg de Haan. Bepaald niet het antwoord wat R. gewend is om te krijgen.
Nog mooier werd het toen Jorg hem vertelde dat hij binnenkort mee mag draaien met een productie van een artiest die hij zelf tof vindt. Dus mee opbouwen, meewerken en afbouwen. Hoe gaaf is dat!? Wordt vervolgd! ๐Ÿ™‚
Veel dank aan het team van de Rijswijkse Schouwburg: Renee Van Ingen, Ronald de Blรฉcourt, Jorg de Haan, Patrick Fraterman en Noah Rust.
๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™๐Ÿ™
Te gek dit! En niet alleen dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt, maar ook de manier waarop. Echt een ervaring die deze kids never nooit meer vergeten.

Doe ook mee als bedrijf of organisatie!
JIJBENT is een beweging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen in de regio Den Haag. We maken het verschil door concrete hulp te bieden aan kinderen in de buurt. Dat kan voor een keertje, voor af en toe of voor vaker. We zijn op zoek naar bedrijven en organisaties die als sponsor of partner onze projecten willen ondersteunen en onze campagne onder de aandacht willen brengen. We komen graag met je in contact!
NEEM CONTACT OP