Een maatje voor ieder pleegkind

Dat is onze droom. Wij zoeken partners om dit mogelijk te maken. Doe jij mee?

Ieder kind heeft het recht om veilig op te groeien zodat het zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Helaas is dat niet voor alle kinderen zo vanzelfsprekend.

Er zijn in de regio Den Haag maarliefst 1200 kinderen die niet thuis kunnen wonen. Zij worden opgevangen in een ander gezin, een pleeggezin. Dat is niet altijd even makkelijk voor een kind. Het liefst wil je toch bij je eigen ouders wonen. Deze kinderen wonen niet zomaar niet meer thuis en hebben vaak een hoop meegemaakt. Zij kunnen (los van het pleeggezin) wel wat extra steun gebruiken.
Met ons project willen we ieder pleegkind koppelen aan een maatje. Een maatje die af en toe wat een-op-een tijd kan geven aan een pleegkind om samen wat te ondernemen. Dat kan praktisch zijn of gewoon om samen wat leuks te doen. Iets waar een pleeggezin niet altijd ruimte voor heeft. Voor een pleegkind is de afleiding tijdens een leuk uitje heel belangrijk, dan kunnen ze weer even kind zijn.

Eerste resultaten

Veel vrijwilligers meldden zich al aan bij JIJ BENT om een kwetsbaar kind te helpen. Fantastisch! De eerste vrijwilligers zijn gekoppeld aan een pleegkind of pleeggezin.
Wat we bereiken:
– Blije pleegkinderen die extra speciale aandacht krijgen
– Een groter netwerk voor een pleegkind
– Extra ondersteuning/ontlasting van pleeggezinnen
– Enthousiaste maatjes met een goed gevoel
– Nieuwe ambassadeurs in onze zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen.

"Het is fijn dat ik dan even alleen met iemand ben. In het pleeggezin is het soms best wel druk. Ook gezellig. Maar bij mijn maatje kan ik even rustig praten."

Suze (12)

We willen onze droom waarmaken. Help je mee?

Wij geloven in dit project. En dus vinden we dat echt ieder pleegkind een maatje verdient. Daarmee staan we voor een uitdaging. Zomaar iemand aan een pleegkind koppelen dat kan niet. Dat moet zorgvuldig gebeuren. Voor het pleegkind, voor het pleeggezin en voor het maatje.
Om dit project goed op te zetten moeten we:
– Vrijwilligers screenen
– Vrijwilligers matchen met pleegkinderen
– Vrijwilligers voorbereiden en begeleiden

Gun jij ook ieder pleegkind een maatje? Word partner!

Samen kunnen we ervoor zorgen dat nog veel meer pleegkinderen een maatje krijgen. We zijn op zoek naar partners die ons helpen om een bedrag van €50.000,- bij elkaar te krijgen.
Met dit bedrag kunnen we 1 jaar lang een coördinator inzetten die het project verder opzet en die de screening, matching en begeleiding vormgeeft.
Wil jij lokaal het verschil maken voor kwetsbare kinderen? Word partner van ons project!

Jacqueline Leget

Benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM CONTACT OP

  • Direct doneren?

    We zijn blij met iedere bijdrage. Met jouw donatie geef je kinderen die het niet makkelijk hebben een steuntje in de rug. Online doneren gaat snel en eenvoudig.

    DONEER NU