Een aanpassing van Merel’s keuken

Zodat ze samen kan koken.

€0 van €7,500 opgehaald
Merel is een professionele opvoeder en niet zomaar eentje. Zij biedt een thuis aan 5 jongeren die al heel veel hebben meegemaakt in hun jonge leven en vaak pittige gedragsproblemen hebben. Niet de makkelijkste baan zou je zeggen. Maar Merel is een kanjer en de jongeren zijn heel blij met haar.
Wel heeft Merel een wens: een open keuken. Waarom? Omdat die keuken een super belangrijke plek is volgens Merel.
Wat is een Gezinshuis Intensief?
Sommige kinderen en jongeren, die niet thuis kunnen wonen, zagen we steeds weer verhuizen naar een andere plek. Dit betekende voor de jongeren steeds weer aanpassen aan een nieuwe woonplek, terwijl ze juist stabiliteit en zekerheid nodig hebben. Simpelweg een thuis.
Deze kinderen en jongeren met ernstige problemen moeten goed worden opgevangen. Voor hun is meer nodig dan een pleeggezin, logeerhuis of een normaal gezinshuis.
Door wegloopgedrag of heftig agressief gedrag naar zichzelf en naar anderen komt de veiligheid in gevaar als zij thuis wonen. Voor deze kinderen bestaat er sinds kort in de regio Haaglanden een gezinshuis intensief. Een nieuwe vorm van kleinschalige jeugdhulp. Een alternatief voor zwaardere vormen van hulpverlening, zoals de gesloten jeugdzorg
Thuis bij Merel
In het Gezinshuis Intensief biedt Merel de jongeren die al zoveel hebben meegemaakt stabiliteit en zekerheid in een echt ‘thuis’. Dat wat voor deze jongeren zo belangrijk is. In haar huis wonen 5 kinderen in de leeftijd tussen 7 en 14 jaar.
Een belangrijk onderdeel van Merels dag is koken. Iets wat zij heel leuk vindt om te doen. Daarbij heeft koken een hele belangrijke sociale factor waarbij zij de jongeren graag betrekt. Naast het feit dat er veel leeraspecten zitten aan het bereiden van een maaltijd is ook het contactmoment dat er tijdens het koken is heel belangrijk. Een moment voor verbinding en echt iets wat je samen doet.
Merel zou heel graag in haar Gezinshuis Intensief de keuken willen verbinden met de woonkamer. Op deze manier heeft zij meer zicht op de woonkamer en kan zij kinderen makkelijker betrekken bij het koken.
Help jij mee om Merels droom waar te maken, zodat zij straks deze 5 jongeren nog beter kan begeleiden en opvoeden?

"We willen heel graag meer van deze Intensieve Gezinshuizen openen. Een alternatief voor zwaardere vormen van hulpverlening, zoals gesloten jeugdzorg.”

Marjan Soppe, Jeugdformaat

Jacqueline Leget

Benieuwd naar de mogelijkheden?

NEEM CONTACT OP

  • Direct doneren?

    We zijn blij met iedere bijdrage. Met jouw donatie geef je kinderen die het niet makkelijk hebben een steuntje in de rug. Online doneren gaat snel en eenvoudig.

    DONEER NU