Pleegouders zijn hard nodig! Er is een flink tekort aan pleegouders door heel Nederland, ook in onze regio. 
Samen met Omroep West maakten wij een documentaire over het hele bijzondere pleeggezin van Hijltje (66). Hijltje zorgt op dit moment (zonder partner) voor vijf minderjarige pleegkinderen, heeft twee biologische kinderen, twee geadopteerde kinderen en vier volwassen pleegkinderen (!!).

Heb je deze docu nog niet gezien? Bekijk ‘m onder aan de pagina.
Geinspireerd geraakt door het verhaal van Hijltje? Je kunt meer doen dan je denkt.
Het verhaal van Hijltje roept veel reacties op en inspireert. Ben jij ook geraakt door wat zij doet voor deze kinderen?
Hijltje is natuurlijk niet zomaar iemand. Niet iedereen kan zoveel kinderen opvangen. Maar iedereen kan wél IETS doen. Al is het maar de vraag stellen: ‘Past pleegzorg in mijn leven?’. Pleegzorg is er namelijk in verschillende vormen. Ook in deeltijd. Bijvoorbeeld alleen in het weekend of in de vakanties.
Vraag vrijblijvend informatie aan
Wil je graag meer weten over pleegzorg. Of het pleegouderschap in jouw leven zou passen? Via de onderstaande button ontvang je meer informatie van Jeugdformaat, pleegzorgorganisatie in Zuid- Holland.

ONTVANG MEER INFORMATIE

Bekijk de documentaire

‘Iedereen zou zich ten minste één keer in zijn leven de vraag moeten stellen: zou pleegzorg voor mij een optie zijn?’ – Documentairemaker Erik Kooyman

Pleegouders zijn hard nodig!
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een kind een veilig thuis heeft om op te groeien. Helaas is dit voor tienduizenden kinderen in Nederland niet zo. Voor deze kinderen zijn pleegouders onmisbaar. Jij bent vraagt samen met Jeugdformaat, Omroep West, de gemeenten in Haaglanden en Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van wat pleegouders doen en het tekort aan pleegouders in onze regio. Dit doen we onder meer met een bijzondere documentaire over een pleeggezin en een nieuwe landelijke campagne.