Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een kind een veilig thuis heeft en dat een kind zichzelf kan zijn. Helaas is dit voor tienduizenden kinderen in Nederland niet zo. Voor deze kinderen is een nieuw thuis – al dan niet tijdelijk – van levensbelang. Om het belangrijke werk van pleeggezinnen, pleegzorgmedewerkers en jeugdbeschermers in de schijnwerpers te zetten, is het van 28 oktober t/m 3 november ‘Week van de Pleegzorg’ bij Omroep West.

Alle kanalen in het teken van pleegzorg
Op zowel Radio West, TV West, als de online kanalen van de regionale omroep, is er in deze week veel aandacht voor pleegzorg. Nog steeds hebben veel kinderen een pleeggezin nodig en die zijn niet zomaar voorhanden. Met de ‘Week van de Pleegzorg’ sluit Omroep West aan bij de landelijke actieweek om meer pleeggezinnen te werven. Zo vertellen pleegouders over hun ervaringen en beweegredenen om pleegouder te worden. Ook (ex-)pleegkinderen en jeugdbeschermers doen hún indrukwekkende verhalen.
Op 89.3 Radio West hoor je bij presentatoren Bas Muijs, Patrick van Houten en Tjeerd Spoor iedere dag mensen die te maken hebben met pleegzorg. Juf Patricia bijvoorbeeld nam een leerling in huis, maar ging als kind zelf ook bij haar leerkracht wonen. En de Haagse Nel is 74 jaar en neemt kinderen in huis via crisisopvang.
Alle verhalen van deze week zijn terug te lezen in het dossier van die week via deze link..
Pleegmoeder Hijltje krijgt hoofdrol in een eigen documentaire op TV West
Centraal in de ‘Week van de Pleegzorg’ staat de indrukwekkende documentaire ‘Hijltje’, gemaakt door programmamakers Erik Kooijman en Lenny Tamerus. In deze documentaire maken we kennis met het bijzondere gezin van Hijltje uit de Krimpenerwaard. Hijltje zorgt op dit moment voor vijf pleegkinderen. Dit doet zij met verbazingwekkend veel geduld, liefde en zonder partner. De documentaire geeft een verrassende inkijk in het leven van dit bijzondere gezin.

Uitzendtijden en ontvangst
De ‘Week van de Pleegzorg’ is op alle kanalen van Omroep West te zien, horen en lezen.
Speciale aandacht voor het thema is op werkdagen op Radio West in de programma’s Muijs in de Morgen (7.00-9.00 uur), Aan de Bak (9.00-12.00 uur) en Studio Haagsche Bluf (16.00-19.00 uur). 89.3 Radio West is te beluisteren via de ether, 89.3 FM, via DAB+ of via online.

 

Op TV West is de documentaire ‘Hijltje’ te zien in twee delen op woensdag 30 oktober, vanaf 17.00 uur. Daarna ook nog in zijn geheel op zondagmiddag 3 november vanaf 12.00 uur in het programma Westdoc. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30).
Online is Omroep West te volgen via de website en de app voor mobiel en tablet. Daar zijn ook de uitzendingen van radio en tv live als gemist terug te vinden. Kijk hier voor meer ontvangstmogelijkheden van radio en tv.