Help kwetsbare jongeren door spullen te doneren

Heb jij spullen die je niet meer gebruikt maar die nog wel een tweede ronde mee kunnen? Door deze spullen te doneren aan JIJ BENT kunnen kwetsbare jongeren van hun huis een thuis maken.

Zo werkt het: Jij doneert je spullen en geeft ze een tweede leven (duurzaam!). Onze partner RataPlan geeft voor de waarde van deze spullen vouchers die kwetsbare jongeren kunnen gebruiken in hun kringloopwinkel. WIN-WIN dus!

Een thuis is belangrijk voor iedereen

Een plek waar je je fijn voelt en even alle zorgen kunt vergeten. Een lekkere bank om op te zitten. Een goeie tafel om aan te eten. Een gezellige lamp aan het plafond.
Voor kwetsbare jongeren en gezinnen is dit niet zo vanzelfsprekend.  Zij hebben vaak veel stress en zorgen. Voor hen is een plek waar ze zich kunnen ontspannen juist heel belangrijk. Maar het ontbreekt ze vaak aan middelen om die plek in te richten.
Wij willen daar wat aan veranderen, samen met onze partners; kringloopwinkel Rataplan en Sociale Fondsen Den Haag.
 • Hoe werkt het precies?

  – Jij doneert je spullen via ons formulier (en geeft ze dus een tweede leven, super!)
  – Onze vrienden van Rataplan geven voor de waarde van deze spullen vouchers.
  – Met deze vouchers kunnen kwetsbare jongeren van Jeugdformaat spullen aanschaffen in de winkel (blije jongeren!)
  – En met jouw donatie draag je ook weer bij aan de missie van Rataplan (lees meer hieronder)

 • Wat zijn bruikbare spullen?

  Om in aanmerking te komen voor hergebruik door verkoop of recycling moeten de door jou aangeboden spullen aan een paar voorwaarden voldoen. De spullen moeten schoonwerkend en compleet zijn. Daarnaast mogen er geen grote beschadigingen zijn.

Over Rataplan

Onze partner Rataplan is niet alleen een fantastische kringloopwinkel, maar ook een bedrijf dat volop werkt biedt aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daar worden wij heel blij van!

Je leest hier meer over hun missie.

 • Heb jij spullen die je niet meer gebruikt maar die nog wel een tweede ronde mee kunnen?

  DONEER NU

 • Jij bent is een initiatief van Jeugdformaat

  We roepen alle inwoners in de regio Den Haag op om kwetsbare kinderen een handje te helpen. Met jouw tijd en aandacht krijgen zij meer zelfvertrouwen, kunnen ze tegenslagen makkelijker opvangen en mogen en kunnen ze af en toe weer even kind zijn. Doe jij mee? Jij bent hard nodig!

  LEES MEER