VERHAAL

Susanne biedt met haar bedrijf gratis activiteiten voor kwetsbare kinderen:

“Ik geloof dat wij als bedrijf een verschil kunnen maken in het leven van mensen. Dat je ervoor kan kiezen met een sociaal hart jouw bedrijf te managen.”

In september 2018 kwam JIJ BENT in contact met Susanne Rensen. Zij deed een ongelofelijk mooi aanbod: ieder jaar een heel weekend gratis jumpen bij JumpOne voor alle 1200 pleegkinderen van Jeugdformaat. En dat samen met hun pleegbroertjes en zusjes.

Vanwege de coronamaatregelen kon het dit najaar niet doorgaan, maar is het plan om het nu rond Pasen te doen. Want afblazen, daar is Susanne niet van.

“Ik heb zelf geen pleegkinderen. Toch zet het mij aan het denken als ik hoor dat er zo’n schrijnend tekort is aan pleegouders. Misschien dat ik mij ooit aanmeld als weekendpleegouder. Ik ben er nog niet over uit. Mijn kinderen vliegen uit en dat geeft juist ook meer vrijheid.

Voor nu probeer ik met mijn bijdrage via JIJ BENT een verschil te maken voor kwetsbare kinderen. Zeker nu, in deze coronatijd. Het vraagt veel van gezinnen. En als je het als gezin niet makkelijk hebt, is het fijn om de kinderen een cadeautje te kunnen geven. Laat ze maar komen springen. We moeten vooral samen door deze uitdagende tijden.

Ik voel mij bevoorrecht dit te mogen doen. Ondanks dat het voor ons bedrijf ook een lastige en zware tijd is. Anderen helpen – zeker kwetsbare kinderen – dat doe ik graag en daar word ik blij van. Zo lang ik kan helpen, op wat voor manier dan ook, zal ik dat altijd blijven doen.”

Achtergrond

Susanne (54) heeft drie kinderen, is opgegroeid in Zoetermeer en ook haar hele leven al werkzaam in deze stad. Zij is manager van Fitnessclub De Leyens en van JumpOne (indoor trampolinepark in Zoetermeer).

“Ik ben gek op kinderen en ben dan ook heel blij en trots dat ik moeder mocht worden van drie geweldige kids. Toen mijn ouders in Zoetermeer kwamen wonen heeft mijn moeder, die kleuterleidster was, in de begin jaren zeventig de peuterspeelzalen hier opgezet. Ik was daar na school altijd te vinden. Omgaan met kinderen heb ik altijd heerlijk gevonden.

Ik groeide op in een veilig en warm gezin, waarbij de deur altijd open stond voor iedereen. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat ik een mensenmens ben. Vriendjes, vriendinnetjes waren later ook binnen mijn eigen gezin altijd welkom, mochten mee eten en blijven logeren. En als je dan in aanraking komt met kinderen die het niet zo goed hebben, gaat dat mij aan het hart en hoop ik iets voor hen te kunnen betekenen.”

“De glimlach die de kids krijgen als ze hier zijn, krijg ik dan ook!”.

Susanne helpt bijvoorbeeld ook door het jonge tennistalent Kyvan Rietkerk te ondersteunen. Susanne leerde Kyvan kennen toen hij destijds in de tennishal van De Leyens actief was.

“Ik leerde hem kennen toen ik manager werd bij De Leyens en zijn moeder tennisles gaf hier binnen onze tennisschool. Destijds was hij 10 jaar en hij kon toen al ongelofelijk goed tennissen. Toen wij uit zakelijk oogpunt de tennisbanen omgebouwd hadden naar een trampolinepark kon Kyvan niet meer bij ons terecht. Ik wilde hem op de één of andere manier helpen. Samen met twee vriendinnen heb ik een stichting opgericht: Stichting Vrienden van Kyvan. Daar kan je voor 1 euro al donateur van worden. Doneer je 50 euro dan krijg je een speciale tennisbal met de handtekening van Kyvan erop.

Het lijkt ons een geweldig gezicht dat als Kyvan over een paar jaar op Wimbledon speelt en hij een mooi punt slaat wij met z’n allen zijn tennisbal omhoog houden! We hopen Kyvan te begeleiden tot hij zelf zijn geld kan verdienen om zijn carrière voort te zetten. Tot die tijd doen wij er alles aan om hem op allerlei maar zeker ook op financieel gebied te helpen zijn droom te verwezenlijken.”

“Ieder kind moet een kans krijgen om een mooi leven te leiden waarin hij of zij haar talenten kan ontdekken. En hoe mooi is het om bij een kind een glimlach op het gezicht te toveren? Al is het maar voor een dagje uit hier bij JumpOne. Ik ben trouw naar mijn omgeving en bied graag een helpende hand. Zowel privé als zakelijk kunnen mensen een beroep op mij doen. Vandaar dat ook Jeugdformaat hier elk jaar meer dan van harte welkom is.

Ik geloof er absoluut in dat wij als bedrijf een verschil kunnen maken in het leven van mensen. Dat je ervoor kan kiezen met een sociaal hart jouw bedrijf te managen. Sociaal maatschappelijk bezig te zijn met jouw omgeving en de stad waarin je woont en/of werkt. De deur staat hier bij De Leyens en JumpOne voor iedereen altijd open.”

“Zo lang ik kan helpen, op wat voor manier dan ook, zal ik dat altijd blijven doen.”

“Mijn droom is het realiseren van een sport ‘IKC’. Een school van 0 tot 18 jaar, met een doorgaande leerlijn, waarin kinderen door middel van beweging hun talenten leren ontdekken en ontwikkelen. Iedereen is hier welkom en het kind staat centraal!”

Ik heb vroeger op hoog niveau getennist. Maar op een gegeven moment ging dat niet meer samen met school en moest ik stoppen. Toen al bedacht ik mij dat school nooit de talentvorming van een kind in de weg mag staan. School moet georganiseerd worden om het kind heen en moet kinderen door de juiste manier van onderwijs geven in hun kracht zetten. Hoe mooi zou het zijn als de kinderen van Jeugdformaat hier naar school kunnen en zo in aanraking kunnen komen met een keur van sporten!”.

  • Doe ook mee als bedrijf of organisatie!

    JIJBENT is een beweging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen in de regio Den Haag. We maken het verschil door concrete hulp te bieden aan kinderen in de buurt. Dat kan voor een keertje, voor af en toe of voor vaker. We zijn op zoek naar bedrijven en organisaties die als sponsor of partner onze projecten willen ondersteunen en onze campagne onder de aandacht willen brengen. Doe je mee?

    NEEM CONTACT OP