Weet jij het nog, hoe het was om ‘brugpieper’ te zijn? Het afgelopen half jaar was voor veel kwetsbare kinderen geen fijne tijd. Wanneer je in een lastige thuissituatie zit en er weinig financiĆ«le middelen zijn, dan is een ‘lockdown’ alles behalve wenselijk in het leven van een kind.
Voor kwetsbare kinderen die voor de zomer in groep 8 zaten ging daarmee het afsluiten van een belangrijke fase, de basisschooltijd, heel anders dan gedacht. De druk en stress die dat met zich meebracht maakt de overstap naar een nieuwe school nog spannender dan deze al is! JIJ BENT wilde deze kinderen een extra steuntje in de rug geven.
En dankzij 14 geweldige donateurs die reageerden op onze oproep hebben we maar liefst 25 spiksplinternieuwe en super mooie rugzakken ontvangen. Stuk voor stuk gevuld met allemaal handige, praktische maar ook leuke dingen erin. Van rekenmachines, passers, schriften tot aan nagellak, boekjes, fotolijstje en andere toffe meiden en jongenscadeautjes.
Vlak voordat het nieuwe schooljaar begon mochten de hulpverleners deze rugzakken uitdelen aan de nieuwe brugklassers to be. De reacties die we terug kregen waren te mooi. Grote glimlachen kwamen te voorschijn, tassen die niet meer afgingen, de ‘dankjewels’ vlogen in het rond. Fantastisch!
En daarmee gingen 25 nieuwe ‘brugpiepers’ met een goed gevoel (en meer zelfvertrouwen) de afgelopen weken van start op hun nieuwe school. Allemaal dankzij: Hester, Sunita, Nancy, Karin, Angelique, Liselotte, Laura, Annemarie, Antonie, Marie-Anne, Ruth en Betty. HEEL VEEL DANK!

Ook helpen met een extra steuntje in de rug?

Bij de start van de Coronacrisis kwamen wij samen met onze vrienden in actie om de kinderen en gezinnen in acute nood te helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te regelen. Of een laptop om niet achter te raken met school. We hebben samen heel veel kunnen doen.
De komende tijd willen we blijven steunen met af en toe iets extra’s voor deze groep. Wil je helpen? Abonneer je op onze maillinglijst en ontvang onze nieuwe oproepen.

ONTVANG ONZE OPROEPEN