Wanneer je jezelf laat inspireren, komt er ruimte voor nieuwe ideeën en richtingen. Het geeft energie. Daarom verzamelen we verhalen, video’s, artikelen en boeken die indruk op ons maakten en ons inspireerden. We geven ze graag aan je door!
P.S. Heb je zelf een link naar een verhaal of artikel dat jouw blik op dingen veranderde. Stuur ons even een mailtje terug, we horen het graag!

1. Het verhaal van pleegvader Herman en pleegzoon Kevin

Pleegzorg kan ook een heel positief verhaal zijn. In De Morgen vertellen Herman en Kevin samen hun prachtige en positieve verhaal. ‘Als je over je pleegzoon kunt zeggen: ‘Die Kevin, dat is gene van ons’, dan zit echt alles goed’.

Beeld Bob Van Mol

2. David Letterman’s interview met Tiffany Hadish

“My talent is what helped me survive”. Actrice Tiffany Hadish vertelt over haar heftige jeugd aan David Letterman in zijn nieuwe serie interviews op Netflix (bekijk de youtube trailer).

Foto: Netflix

3. Het boek ‘Weet ik veel’ van Mirjam Oldenhave

Met een plastic tasje werd de koppige Esi bij Mirjam Oldenhave (58, schrijver van o.a. Mees Kees) en haar vriend afgeleverd: een ‘spoedje’. Over haar belevenissen als Esi’s pleegmoeder maakte Oldenhave het boek Weet ik Veel. Een vlot geschreven inkijkje in het pleegouderschap. Tip dus voor op de e-reader deze vakantie. (Lees hier de recensies op Goodreads) en lees hier een interview met Mirjam door Vriendin.

4. Deze dierenopvang die kittens aan ouderen koppelt.

Kittens zonder moeder en thuis die worden verzorgd door ouderen in een verzorgingshuis. Wat een briljant idee! Het Pima Animal Care Centre besloot twee van haar wees-kittens te laten verzorgen door bewoners van het nabijgelegen verzorgingstehuis. Het bleek een prima match voor en de kittens en de bewoners. Bekijk de video.

5. Het verhaal van een gezin dat zichzelf uit huis liet plaatsen.

Een bijzonder verhaal in de Volkskrant. Dit gezin liet zich namelijk vrijwillig uit huis plaatsen: ‘Je kunt niet voor kinderen zorgen, als je niet goed voor jezelf zorgt’. Lees het artikel hier.

Beeld Harry Cock / de Volkskrant