De coronacrisis treft kwetsbare kinderen en gezinnen extra hard. Zij hebben de komende tijd meer steun nodig. Sommige kinderen kunnen ook niet meer thuis blijven wonen.
In onze webinar op 27 mei vertelde gedragswetenschapper Tonke over de impact van de afgelopen weken op kwetsbare gezinnen en de zoektocht naar nieuwe crisispleegouders. Madeleine gaf uitleg over hoe je verschil kunt maken als maatje.
Benieuwd? Kijk de webinar terug via deze link.

Voor kinderen bij wie het thuis al niet goed ging waren de afgelopen weken extra zwaar. De veilige haven van school of sport viel weg. Daar waar juist die volwassene is die positieve aandacht voor ze heeft.
Het contact met een flink aantal van deze kinderen ging verloren. Achter de voordeur kan er nu veel meer spelen dan we weten.
Nu de maatregelen gaan versoepelen wordt dan ook een grotere vraag voor ondersteuning verwacht en zijn er kinderen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen.
Webinar
Op woensdagavond 27 mei gaven we een korte webinar (45 min) over de wereld van deze kinderen en over hoe we hen samen de komende tijd kunnen helpen.
Ben je benieuwd naar de verhalen achter de voordeur? En wil je weten hoe jij verschil kunt maken?

Kijk de webinar terug via deze link.

 

 

JIJ BENT is een initiatief van Jeugdformaat. We zijn een beweging die hulp biedt aan kwetsbare kinderen en jongeren in Zuid-Holland. Wie je ook bent. Iedereen kan iets doen!