Veel kinderen kunnen wel wat extra afleiding of hulp gebruiken. Een vast gezicht als maatje kan hun helpen om vertrouwen op te bouwen. Of heb je wel wat ruimte in huis waar een kind (tijdelijk) kan wonen? Een vaste veilige plek voor een kind om op te groeien is onmisbaar.

Zorgen voor het kind van iemand anders

Wil jij een kind voor langere tijd rust en structuur bieden bij jou thuis? Dat kan als voltijd pleegouder. Hierbij zorg je voor een kind waarvan we verwachten dat hij of zij voor langere tijd een plek in jouw gezin nodig heeft.
Je biedt een kind dat niet thuis kan wonen een plek om op te groeien. Waar het meedraait in het normale gezinsleven.

ONTVANG MEER INFORMATIE

Een kind in een crisissituatie opvangen

Wanneer de problemen in de thuissituatie te hoog oplopen, dan kan het zijn dat een kind van het een op het andere moment niet meer thuis kan wonen.
Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Maar het komt helaas wel voor dat de situatie zo onveilig is dat er met spoed wordt gezocht naar een tijdelijke andere plek. Die crisisplekken zijn heel belangrijk, maar er zijn er helaas nog veel te weinig.

LEES MEER

Maatje voor een kwetsbaar kind

Vind jij het leuk om af en toe met een kind iets te ondernemen? Een kind even een onbezorgd moment te geven? Bijvoorbeeld samen naar de speeltuin of samen shoppen. Of door een kind naar sport toe te brengen en aan de zijlijn te supporten.
Veel kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Dat kan voor de afleiding zijn maar ook praktisch hulp is zeer welkom. Heb jij een vast uurtje in de week of een dag in de maand?

LEES MEER

Maatje voor een jonge vluchteling

Heb jij tijd over om een jongere kennis te laten maken met Nederlandse taal en gewoontes? Of wil je zelf graag kennis maken met de Syrische of Eritrese keuken? Houd je van muziek maken, strandwandelingen of scrabbelen?
Dan ben jij het perfecte maatje voor een alleenstaande minderjarige vluchteling.

LEES MEER

Opvoeden als vak

Soms zijn de gedragsproblemen bij een kind zo heftig dat thuis wonen niet meer kan. Tijdelijke opvang in een ander gezin is vaak het beste alternatief.
Als de problemen van een kind ook voor een pleeggezin te heftig zijn, biedt opvang in een gezinshuis uitkomst. Een gezinshuisouder biedt een thuis aan deze kinderen in eigen huis of op een locatie. Jeugdformaat is hard op zoek naar nieuwe gezinshuisouders in de regio Den Haag. Ben jij de professional die zij zoeken?

ONTVANG MEER INFORMATIE

  • Pitch je eigen idee

    Wil je iets anders doen om te helpen? Kom maar op! Wij denken heel graag met je mee.

    VERTEL ONS MEER