Veel kinderen kunnen wel wat extra afleiding of hulp gebruiken. Een vast gezicht als maatje kan hun helpen om vertrouwen op te bouwen. Of heb je wel wat ruimte in huis waar een kind (tijdelijk) kan wonen? Een vaste veilige plek voor een kind om op te groeien is onmisbaar.

Zorgen voor het kind van iemand anders

Als er thuis geen veilige plek is, dan is het voor een kind soms beter om (tijdelijk) ergens anders te wonen. Als pleegouder kun jij dan het verschil maken, door die veilige plek te bieden.
Wij nemen je, samen met onze partner Open je Wereld, graag een stukje verder mee in de wereld van pleegzorg. Ontvang een magazine met verhalen, luister naar een podcast met pleegkinderen en bekijk video’s van pleegouders en een ouder.
Kortom… open jouw wereld voor pleegzorg! Want pleegzorg is zoveel meer dan je misschien denkt. Ben jij er klaar voor?
LEES MEER

Maatje voor een kwetsbaar kind

Vind jij het leuk om af en toe met een kind iets te ondernemen? Een kind even een onbezorgd moment te geven? Bijvoorbeeld samen naar de speeltuin of samen shoppen. Of door een kind naar sport toe te brengen en aan de zijlijn te supporten.
Veel kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Dat kan voor de afleiding zijn maar ook praktisch hulp is zeer welkom. Heb jij een vast uurtje in de week of een dag in de maand?

LEES MEER

Kamer met aandacht gezocht in Den Haag

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog? Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen kon terugvallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!
Samen met onze partner ‘Kamers met Aandacht’ zoeken we mensen die een kamer willen verhuren (in de gemeente Den Haag) aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen.
Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren?

LEES MEER

Maatje voor een jonge vluchteling

Heb jij tijd over om een jongere kennis te laten maken met Nederlandse taal en gewoontes? Of wil je zelf graag kennis maken met de Syrische of Eritrese keuken? Houd je van muziek maken, strandwandelingen of scrabbelen?
Dan ben jij het perfecte maatje voor een alleenstaande minderjarige vluchteling.

LEES MEER

Opvoeden als vak

Soms zijn de gedragsproblemen bij een kind zo heftig dat thuis wonen niet meer kan. Tijdelijke opvang in een ander gezin is vaak het beste alternatief.
Als de problemen van een kind ook voor een pleeggezin te heftig zijn, biedt opvang in een gezinshuis uitkomst. Een gezinshuisouder biedt een thuis aan deze kinderen in eigen huis of op een locatie. Jeugdformaat is hard op zoek naar nieuwe gezinshuisouders in de regio Den Haag. Ben jij de professional die zij zoeken?

ONTVANG MEER INFORMATIE

  • Pitch je eigen idee

    Wil je iets anders doen om te helpen? Kom maar op! Wij denken heel graag met je mee.

    VERTEL ONS MEER