Veel kinderen kunnen wel wat extra afleiding of hulp gebruiken. Een vast gezicht als maatje kan hun helpen om vertrouwen op te bouwen. Of heb je wel wat ruimte in huis waar een kind (tijdelijk) kan wonen? Een vaste veilige plek voor een kind om op te groeien is onmisbaar.

Zorgen voor het kind van iemand anders

Wil jij een kind voor langere tijd rust en structuur bieden bij jou thuis? Dat kan als voltijd pleegouder. Hierbij zorg je voor een kind waarvan we verwachten dat hij of zij voor langere tijd een plek in jouw gezin nodig heeft.
Je biedt een kind dat niet thuis kan wonen een plek om op te groeien. Waar het meedraait in het normale gezinsleven. Je kunt er voor kiezen om een kind voor een periode tot 2 jaar op te vangen of om een kind een plek te bieden voor zolang als nodig is.

ONTVANG MEER INFORMATIEMELD JE AAN

Maatje voor een kwetsbaar kind

Vind jij het leuk om af en toe met een kind iets te ondernemen? Een kind even een onbezorgd moment te geven? Samen voetballen, naar de speeltuin of samen shoppen? Misschien had je stiekem wel juf willen worden? Dan kun je kinderen helpen bij het voorbereiden van een toets of spreekbeurt.
Veel kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Dat kan praktisch zijn maar ook gewoon voor de afleiding. Even wat leuks doen. Een vast uurtje in de week of een dag in de maand?

ONTVANG MEER INFORMATIE

Maatje voor een jonge vluchteling

Heb jij tijd over om met een jongere Nederlands te praten of te appen? Of om hem kennis te laten maken met Nederlandse gewoontes? Dan ben jij het perfecte maatje voor een alleenstaande minderjarige vluchteling.
LET OP: We hebben heel veel reacties gehad, echt super! Daarom zijn we nu druk bezig met het matchen. Wil je weten wanneer we weer nieuwe maatjes nodig hebben? Schrijf je dan in voor onze reservelijst! Als we weer op zoek zijn, dan laten we je het zo snel mogelijk weten. Vooral doen dus!

HOU ME OP DE HOOGTE

Opvoeden als vak

Soms zijn de gedragsproblemen bij een kind zo heftig dat thuis wonen niet meer kan. Tijdelijke opvang in een ander gezin is vaak het beste alternatief, want in een gezinssituatie kan een kind zich het beste blijven ontwikkelen.
Als de problemen van een kind ook voor een pleeggezin te heftig zijn, biedt opvang in een gezinshuis uitkomst. Een gezinshuisouder biedt een thuis aan deze kinderen in eigen huis of op een locatie. Jeugdformaat is hard op zoek naar nieuwe gezinshuisouders in de regio Den Haag. Ben jij de professional die zij zoeken?

ONTVANG MEER INFORMATIE

  • Pitch je eigen idee

    Wil je iets anders doen om te helpen? Kom maar op! Wij denken heel graag met je mee.

    VERTEL ONS MEER